Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Stichting tot Behoud van Tilburgs Cultuurgoed: verschil tussen versies

 
(3 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
De sloop van de fabriek van [[Pieter van Dooren]] en het oude postkantoor aan de Willem II-straat veroorzaakte veel commotie in 1975. Dit leidde ertoe dat [[Heemkundekring Tilborch]], Werkgroep Binnenstad, Werkgroep Leefbaarheid, Brabantse Milieufederatie, Werkgroep 2000, Bond Heemschut en de [[Academie voor Architectuur en Stedenbouw|Academie voor Bouwkunst]] gezamenlijk voorstelden te komen tot een stichting voor milieu en monumenten. De eerste bestuursleden van deze Stichting tot Behoud van Tilburgs Cultuurgoed waren dr. [[Puijenbroek, Dr. Franciscus (Frans) Johannes Maria van (Tilburg 1924 – Eindhoven 2000)|Frans van Puijenbroek]], Martin de Bruijn en Ton van Leeuwen. De primaire doelstellingen van de stichting werden in 1976 overgenomen door de gemeentelijke monumentencommissie, waardoor de stichting tot 1983 maar weinig activiteiten ontplooide. Vanaf dat jaar ging de stichting zich, met een nieuw bestuur, toeleggen op het uitgeven van [[Tilburg: Tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur]], gevolgd door de [[Tilburgse Historische Reeks]] en de [[Tilburgse Bronnenreeks]]. Het huidige stichtingsbestuur bestaat uit [[Putten, Robert (Rob) Gerard van (Tilburg 1946)|Rob van Putten]], Ari van Valen, [[Henk van Doremalen]], [[Jeroen Ketelaars]] en [[Ronald Peeters]].
+
De sloop van de fabriek van [[Pieter van Dooren]] en het oude postkantoor aan de Willem II-straat veroorzaakte veel commotie in 1975. Dit leidde ertoe dat [[Heemkundekring Tilborch]], Werkgroep Binnenstad, Werkgroep Leefbaarheid, Brabantse Milieufederatie, Werkgroep 2000, Bond Heemschut en de [[Academie voor Architectuur en Stedenbouw|Academie voor Bouwkunst]] gezamenlijk voorstelden te komen tot een stichting voor milieu en monumenten. De eerste bestuursleden van deze Stichting tot Behoud van Tilburgs Cultuurgoed waren dr. [[Frans van Puijenbroek]], Martin de Bruijn en Ton van Leeuwen. De primaire doelstellingen van de stichting werden in 1976 overgenomen door de gemeentelijke monumentencommissie, waardoor de stichting tot 1983 maar weinig activiteiten ontplooide. Vanaf dat jaar ging de stichting zich, met een nieuw bestuur, toeleggen op het uitgeven van [[Tilburg: Tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur]], gevolgd door de [[Tilburgse Historische Reeks]] en de [[Tilburgse Bronnenreeks]]. Het huidige stichtingsbestuur bestaat uit [[Putten, Robert (Rob) Gerard van (Tilburg 1946)|Rob van Putten]], Ari van Valen, Theo de Jong, [[Henk van Doremalen]], [[Jeroen Ketelaars]] en [[Ronald Peeters]].
  
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]
+
[[Categorie:Culturele_organisaties_Tilburg]]

Huidige versie van 27 jan 2022 om 12:42

De sloop van de fabriek van Pieter van Dooren en het oude postkantoor aan de Willem II-straat veroorzaakte veel commotie in 1975. Dit leidde ertoe dat Heemkundekring Tilborch, Werkgroep Binnenstad, Werkgroep Leefbaarheid, Brabantse Milieufederatie, Werkgroep 2000, Bond Heemschut en de Academie voor Bouwkunst gezamenlijk voorstelden te komen tot een stichting voor milieu en monumenten. De eerste bestuursleden van deze Stichting tot Behoud van Tilburgs Cultuurgoed waren dr. Frans van Puijenbroek, Martin de Bruijn en Ton van Leeuwen. De primaire doelstellingen van de stichting werden in 1976 overgenomen door de gemeentelijke monumentencommissie, waardoor de stichting tot 1983 maar weinig activiteiten ontplooide. Vanaf dat jaar ging de stichting zich, met een nieuw bestuur, toeleggen op het uitgeven van Tilburg: Tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur, gevolgd door de Tilburgse Historische Reeks en de Tilburgse Bronnenreeks. Het huidige stichtingsbestuur bestaat uit Rob van Putten, Ari van Valen, Theo de Jong, Henk van Doremalen, Jeroen Ketelaars en Ronald Peeters.