Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Hoofdpagina

Welkom op de Wiki Midden-Brabant, waarvan Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg de initiatiefnemers zijn. In deze wiki vind je informatie over Tilburg, Udenhout, Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Gilze en Rijen. Klik op een van de portalen of zoek in het zoekveld hierboven.Deze Wiki is een belangrijke bron van kennis over Midden-Brabant. U kunt er grasduinen, informatie opzoeken, leren én zelf informatie toevoegen. Heeft u iets te melden bij een beschrijving, wilt u de Wiki aanvullen? U wordt uitgenodigd uw kennis te delen. Vult u deze Wiki aan?

Bent u nog niet bekend met een Wiki, ga dan eerst naar het Gebruikersportaal

Bent u al enigszins thuis in een Wiki, ga dan naar de pagina Hulp

Wist u dat?

  • In april 2008 was Tilburg in de ban van mysterieuze, goudgekleurde keien die op diverse plekken in de stad verschenen.
  • Op 6 november 1921 werd het Heilig-Hartmonument bij de Heuvelse kerk onthuld.
  • In 1957 stak burgemeester Eduard van Voorst tot Voorst de eerste spade in de grond voor de aanleg van het zogenoemde ‘hoogspoor’.
  • Aanvankelijk had Tilburg één politiebureau, dat aanvankelijk gevestigd was in het Stadhuis en vanaf 1909 aan de Nieuwendijk (Bisschop Zwijsenstraat).
  • Kees Koster nam aan het einde van de jaren veertig het initiatief tot wat in de volksmond de ‘vrijgezellenflat’ werd genoemd.

Uitgelicht

In de 17e eeuw was Tilburg even het epicentrum van de internationale politiek. Op 22 januari 1630, enkele maanden na de verovering van Den Bosch door Prins Frederik Hendrik, kwamen afgevaardigden van Spanje en de Staten-Generaal naar Tilburg om een geschil over de status van de Meijerij te bespreken. Lees verder >>>