Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Wil Sterenborg: verschil tussen versies

 
Regel 1: Regel 1:
Sterenborg woont sinds 1937 in Tilburg. Hij was onder meer leraar Nederlands en conrector aan het Sint [[Odulphuslyceum]]. In 2004 werd hij koninklijk onderscheiden voor zijn vele verdiensten op taalkundig gebied. Ter gelegenheid daarvan stelden vrienden een boek over hem samen. In het boek De vrienden van De Wil: Liber Amicorum voor Wil Sterenborg staan bijdragen van Ruud Lubbers en Wim Kok. Toen zij premier waren, corrigeerde Sterenborg jarenlang de Troontrede op taalfouten. Als taalkundig fenomeen is de betekenis van Sterenborg groot geweest voor zowel de Nederlandse taal als voor het Tilburgs [[dialect]]. In 1984 publiceerde hij zijn dialectspelling. Deze werd wetenschappelijk goedgekeurd. Stichting [[Tilburgse Taol]] gebruikt deze methode.[[Category:Tilburgs Lexicon]]
+
Sterenborg woont sinds 1937 in Tilburg. Hij was onder meer leraar Nederlands en conrector aan het [[Odulphuslyceum, Sint|Sint Odulphuslyceum]]. In 2004 werd hij koninklijk onderscheiden voor zijn vele verdiensten op taalkundig gebied. Ter gelegenheid daarvan stelden vrienden een boek over hem samen. In het boek De vrienden van De Wil: Liber Amicorum voor Wil Sterenborg staan bijdragen van Ruud Lubbers en Wim Kok. Toen zij premier waren, corrigeerde Sterenborg jarenlang de Troontrede op taalfouten. Als taalkundig fenomeen is de betekenis van Sterenborg groot geweest voor zowel de Nederlandse taal als voor het Tilburgs [[dialect]]. In 1984 publiceerde hij zijn dialectspelling. Deze werd wetenschappelijk goedgekeurd. [[Tilburgse Taol, Stichting|Stichting Tilburgse Taol]] gebruikt deze methode. In 2011 werd zijn collectie van 6700 Tilburgse dialectwoorden op [[CuBra]] geplaatst.
 +
 
 +
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 28 mei 2011 om 12:35

Sterenborg woont sinds 1937 in Tilburg. Hij was onder meer leraar Nederlands en conrector aan het Sint Odulphuslyceum. In 2004 werd hij koninklijk onderscheiden voor zijn vele verdiensten op taalkundig gebied. Ter gelegenheid daarvan stelden vrienden een boek over hem samen. In het boek De vrienden van De Wil: Liber Amicorum voor Wil Sterenborg staan bijdragen van Ruud Lubbers en Wim Kok. Toen zij premier waren, corrigeerde Sterenborg jarenlang de Troontrede op taalfouten. Als taalkundig fenomeen is de betekenis van Sterenborg groot geweest voor zowel de Nederlandse taal als voor het Tilburgs dialect. In 1984 publiceerde hij zijn dialectspelling. Deze werd wetenschappelijk goedgekeurd. Stichting Tilburgse Taol gebruikt deze methode. In 2011 werd zijn collectie van 6700 Tilburgse dialectwoorden op CuBra geplaatst.