Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Tilburg Wijnstad: verschil tussen versies

 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
In 1985 vond voor de eerste keer het evenement Tilburg Wijnstad plaats. De initiatiefnemers waren Frans [[Verbunt]] en Paul [[Vroom]]. Voorheen bestond er al een wijnbraderie, sinds 1968 georganiseerd door onder meer middenstanders in de binnenstad. De bedoeling van Tilburg Wijnstad was het aspect wijn van deze braderie verder te ontwikkelen. Stichting Tilburg Wijnstad organiseert nu jaarlijks een evenement dat bestaat uit een ‘ommegang’ van wijnbroederschappen, een oogstdankmis in de [[Heikese kerk]] en een wijnstraatje. Dat laatste stond in 2008 voor de eerste keer in de Emmapassage. Elk jaar wordt onder auspiciën van Stichting Tilburg Wijnstad een Tilburg Wijnstadwijn uitgebracht. Het etiket wordt telkens door een andere kunstenaar ontworpen. Tilburg Wijnstad trok in 1996 nog 120.000 bezoekers. Het evenement is gebaseerd op het feit dat in Tilburg vanouds grote wijnfirma’s gevestigd waren, zoals Wijnkopers [[Verbunt]] en André [[Kerstens]]. Aan het einde van de jaren zestig van de vorige eeuw werd de naam Tilburg Wijnstad al bedacht om Tilburg op een andere manier onder de aandacht te brengen dan als Textielstad.
+
{{Infobox foto
 +
| afbeelding    = <foto><beeldonline>ec2709a9-2aef-032b-5c08-72f89947ba4f</beeldonline></foto>
 +
| onderschrift  = Wijnverkopers en belangstellenden tijdens Tilburg Wijnstad in 1992. Fotograaf Multivision & Partners, collectie Regionaal Archief Tilburg.
 +
}}
 +
In 1985 vond voor de eerste keer het evenement Tilburg Wijnstad plaats. De initiatiefnemers waren [[Frans Verbunt]] en [[Paul Vroom]]. Voorheen bestond er al een wijnbraderie, sinds 1968 georganiseerd door onder meer middenstanders in de binnenstad. De bedoeling van Tilburg Wijnstad was het aspect wijn van deze braderie verder te ontwikkelen. Stichting Tilburg Wijnstad organiseert nu jaarlijks een evenement dat bestaat uit een ‘ommegang’ van wijnbroederschappen, een oogstdankmis in de [[Heikese kerk]] en een wijnstraatje. Dat laatste stond in 2008 voor de eerste keer in de Emmapassage. Elk jaar wordt onder auspiciën van Stichting Tilburg Wijnstad een Tilburg Wijnstadwijn uitgebracht. Het etiket wordt telkens door een andere kunstenaar ontworpen. Tilburg Wijnstad trok in 1996 nog 120.000 bezoekers. Het evenement is gebaseerd op het feit dat in Tilburg vanouds grote wijnfirma’s gevestigd waren, zoals [[Wijnkopers Verbunt]] en [[André Kerstens]]. Aan het einde van de jaren zestig van de vorige eeuw werd de naam Tilburg Wijnstad al bedacht om Tilburg op een andere manier onder de aandacht te brengen dan als Textielstad.
  
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]
+
[[Categorie:Evenementen_Tilburg]]

Huidige versie van 15 okt 2021 om 13:33

Tilburg Wijnstad
Wijnverkopers en belangstellenden tijdens Tilburg Wijnstad in 1992. Fotograaf Multivision & Partners, collectie Regionaal Archief Tilburg.

In 1985 vond voor de eerste keer het evenement Tilburg Wijnstad plaats. De initiatiefnemers waren Frans Verbunt en Paul Vroom. Voorheen bestond er al een wijnbraderie, sinds 1968 georganiseerd door onder meer middenstanders in de binnenstad. De bedoeling van Tilburg Wijnstad was het aspect wijn van deze braderie verder te ontwikkelen. Stichting Tilburg Wijnstad organiseert nu jaarlijks een evenement dat bestaat uit een ‘ommegang’ van wijnbroederschappen, een oogstdankmis in de Heikese kerk en een wijnstraatje. Dat laatste stond in 2008 voor de eerste keer in de Emmapassage. Elk jaar wordt onder auspiciën van Stichting Tilburg Wijnstad een Tilburg Wijnstadwijn uitgebracht. Het etiket wordt telkens door een andere kunstenaar ontworpen. Tilburg Wijnstad trok in 1996 nog 120.000 bezoekers. Het evenement is gebaseerd op het feit dat in Tilburg vanouds grote wijnfirma’s gevestigd waren, zoals Wijnkopers Verbunt en André Kerstens. Aan het einde van de jaren zestig van de vorige eeuw werd de naam Tilburg Wijnstad al bedacht om Tilburg op een andere manier onder de aandacht te brengen dan als Textielstad.