Wijnkopers Verbunt
In 1893 werd het bedrijf gesplitst in de firma’s J.A. Verbunt (wijn) en Frans Verbunt & Co (gedistilleerd). Die laatste betrok in 1894 een nieuw bedrijfspand verderop in de Langestraat, het gebouw dat nog altijd bekend is als Monopole. Later kwamen er ook een dépendance aan de Spoorlaan.
In 1891 had J.A. Verbunt het predikaat hofleverancier verkregen en in 1912 ontving ook Frans Verbunt dat keurmerk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd vrijwel de complete handelsvoorraad geroofd door de Duitsers. In het midden van de jaren zestig werden beide firma’s weer samengevoegd en in 1970 verhuisde Verbunt naar de Goirkekanaaldijk. In 1971 werd het bedrijf geïntegreerd in Douwe Egberts en in 1976 verhuisde het naar de Jac. van Vollenhovenstraat. In 1986 verkocht Douwe Egberts de Verbunt-groep aan multinational United Distillers, maar spoedig werd gezocht naar een verzelfstandiging van de wijnhandel. In 1990 werd die overgenomen door Frans Verbunt jr. Hij betrok in 1991 een pand aan de Heuvelring (hoek Veemarktstraat), dat vroeger al familie-eigendom was.
Wijnkopers Verbunt is na Gimbrère officieel het oudste nog bestaande familiebedrijf in Tilburg.
Bij het jubileum in 1944 vervaardigde Piet Clijsen een viertal glas-in-loodramen. Deze bevinden zich in de collectie van Stadsmuseum Tilburg.