Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Sjabloon:Wistudat week 02: verschil tussen versies

(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Categorie:Sjablonen hoofdpagina wistudat')
 
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 +
==Wist u dat?==
 +
* Tilburg had ooit, net zoals Antwerpen, een vogeltjesmarkt. Hier werden niet alleen vogels verhandeld, maar ook konijnen en honden. De [[dierenmarkt]] zat aanvankelijk in de boterhal (veiling NCB) op de (Oude) Markt.
 +
* De herdgang [[Korvel]] lag in het zuidwesten van Tilburg, met als kern het huidige Korvelplein. In een oorkonde uit 1331 komt de benaming Corvele al voor, en in 1430 spreekt men over de ‘heertganck van Corvel aen die Juupstraet’.
 +
* Vanaf halverwege de negentiende eeuw zijn vanuit Tilburg veel [[missie|missies]] ondernomen en ontstond in de stad een omvangrijke missie-infrastructuur.
 +
* Sommige straten kregen tijdens WOII een [[Straatnamen in oorlogstijd|andere naam]]. De Prinses Julianastraat werd in 1942 op last van de Duitse bezetter gewijzigd in Badhuisstraat.
 +
* 1881 was de eerste [[tram|stoomtramlijn]] aangelegd vanaf het Tilburgse treinstation, via Loon op Zand naar Besoijen. In 1937 waren alle tramlijnen in en rondom Tilburg opgeheven.
 
[[Categorie:Sjablonen hoofdpagina wistudat]]
 
[[Categorie:Sjablonen hoofdpagina wistudat]]

Huidige versie van 7 jan 2013 om 22:28

Wist u dat?

  • Tilburg had ooit, net zoals Antwerpen, een vogeltjesmarkt. Hier werden niet alleen vogels verhandeld, maar ook konijnen en honden. De dierenmarkt zat aanvankelijk in de boterhal (veiling NCB) op de (Oude) Markt.
  • De herdgang Korvel lag in het zuidwesten van Tilburg, met als kern het huidige Korvelplein. In een oorkonde uit 1331 komt de benaming Corvele al voor, en in 1430 spreekt men over de ‘heertganck van Corvel aen die Juupstraet’.
  • Vanaf halverwege de negentiende eeuw zijn vanuit Tilburg veel missies ondernomen en ontstond in de stad een omvangrijke missie-infrastructuur.
  • Sommige straten kregen tijdens WOII een andere naam. De Prinses Julianastraat werd in 1942 op last van de Duitse bezetter gewijzigd in Badhuisstraat.
  • 1881 was de eerste stoomtramlijn aangelegd vanaf het Tilburgse treinstation, via Loon op Zand naar Besoijen. In 1937 waren alle tramlijnen in en rondom Tilburg opgeheven.