Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Silvius Mutsaers: verschil tussen versies

Regel 1: Regel 1:
Arnoldus Mutsaers trad in 1921 in bij de [[Fraters van Tilburg]] en ontving daar zijn kloosternaam. In 1923 behaalde hij zijn hulpakte en werd hij onderwijzer in Vlijmen, Den Bosch, Tilburg en Cuijk. In 1939 keerde hij voorgoed terug naar Tilburg. Hij gaf les aan de [[Sint Antoniusschool]] in de Hasseltstraat en de Sint Johannes Vianneyschool in het Zand. Daarnaast had hij een voorliefde voor alles wat groeit en bloeit. Mutsaers behaalde de LO-akte Landbouw (1933), het diploma bijenteelt (1935) en de LO-akte Tuinbouw (1942). In 1942 werd hij tuinbouwleraar en in dat jaar was hij betrokken bij de oprichting van de eerste Tilburgse volkstuin ([[volkstuinen]]). Hij bleef zich nadien inzetten voor volkstuinen en hij was medeoprichter van [[Dahliavereniging Flora]]. Frater Silvius, bijgenaamd De Sil, stichtte in 1964 de Tilburgse Jeugdnatuurwacht. Van 1970 tot 1975 was hij leraar aan de afdeling sierteelt van Scholengemeenschap [[Quirijn]]. Ook verzorgde hij vele lezingen en schreef hij artikelen met ‘groene tips’. In 1982 plantte hij in het [[Wilhelminapark]] de Herinneringsboom Frater Silvius.
+
Arnoldus Mutsaers trad in 1921 in bij de [[Fraters van Tilburg]] en ontving daar zijn kloosternaam. In 1923 behaalde hij zijn hulpakte en werd hij onderwijzer in Vlijmen, Den Bosch, Tilburg en Cuijk. In 1939 keerde hij voorgoed terug naar Tilburg. Hij gaf les aan de [[Sint Antoniusschool]] in de Hasseltstraat en de Sint Johannes Vianneyschool in het Zand. Daarnaast had hij een voorliefde voor alles wat groeit en bloeit. Mutsaers behaalde de LO-akte Landbouw (1933), het diploma bijenteelt (1935) en de LO-akte Tuinbouw (1942). In 1942 werd hij tuinbouwleraar en in dat jaar was hij betrokken bij de oprichting van de eerste Tilburgse volkstuin ([[volkstuinen]]). Hij bleef zich nadien inzetten voor volkstuinen en hij was medeoprichter van [[Dahliavereniging Flora]]. Frater Silvius, bijgenaamd De Sil, stichtte in 1964 de Tilburgse Jeugdnatuurwacht. Van 1970 tot 1975 was hij leraar aan de afdeling sierteelt van [[Scholengemeenschap Quirijn]]. Ook verzorgde hij vele lezingen en schreef hij artikelen met ‘groene tips’. In 1982 plantte hij in het [[Wilhelminapark]] de Herinneringsboom Frater Silvius.
  
 
[[Categorie:Religieus_persoon]]
 
[[Categorie:Religieus_persoon]]
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 2 jan 2013 om 21:21

Arnoldus Mutsaers trad in 1921 in bij de Fraters van Tilburg en ontving daar zijn kloosternaam. In 1923 behaalde hij zijn hulpakte en werd hij onderwijzer in Vlijmen, Den Bosch, Tilburg en Cuijk. In 1939 keerde hij voorgoed terug naar Tilburg. Hij gaf les aan de Sint Antoniusschool in de Hasseltstraat en de Sint Johannes Vianneyschool in het Zand. Daarnaast had hij een voorliefde voor alles wat groeit en bloeit. Mutsaers behaalde de LO-akte Landbouw (1933), het diploma bijenteelt (1935) en de LO-akte Tuinbouw (1942). In 1942 werd hij tuinbouwleraar en in dat jaar was hij betrokken bij de oprichting van de eerste Tilburgse volkstuin (volkstuinen). Hij bleef zich nadien inzetten voor volkstuinen en hij was medeoprichter van Dahliavereniging Flora. Frater Silvius, bijgenaamd De Sil, stichtte in 1964 de Tilburgse Jeugdnatuurwacht. Van 1970 tot 1975 was hij leraar aan de afdeling sierteelt van Scholengemeenschap Quirijn. Ook verzorgde hij vele lezingen en schreef hij artikelen met ‘groene tips’. In 1982 plantte hij in het Wilhelminapark de Herinneringsboom Frater Silvius.