Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Reeshof

In 1978 werd begonnen met de aanleg van een Vinex-wijk in een agrarisch gebied aan de westkant van Tilburg. Ruim dertig jaar later was de Reeshof, bestaande uit een tiental deelwijken, een feit.

Met dit nieuwe stadsdeel is de bebouwde oppervlakte van Tilburg aanzienlijk vergroot en is het geografische middelpunt met vele kilometers in westelijke richting verschoven. In het totale gebied wonen zo’n veertigduizend Tilburgers, in straten die vrijwel allemaal zijn vernoemd naar Nederlandse gemeenten.

Gedurende drie decennia waren de stedenbouwkundige opvattingen sterk aan verandering onderhevig. Daarom heeft de Reeshof een enorme diversiteit aan ruimtelijke indelingen en architectonische uitingsvormen. Ook werden er talrijke faciliteiten aangelegd, zoals winkelcentra, sportaccommodaties, een treinstation, een kerk, scholen en een stadspark.

Door de komst van de tangent wordt het gebied verkeerstechnisch ontsloten. Met de aanleg van de Dongevallei ontstond er ook een bijzondere groene zone in deze overwegend stedelijke omgeving.

Op de kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Zie ook

Geheugen van Tilburg