Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Internationale Tentoonstelling van Nijverheid, Handel en Kunst: verschil tussen versies

 
(5 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Deze tentoonstelling werd van 18 juni tot en met 18 augustus 1913 in Tilburg georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Het tentoonstellingsterrein werd ingericht in het gebied waar later het [[Sint Elisabeth Ziekenhuis]] kwam. Het bestond onder meer uit een machinehal, een Tilburgs, Noord-Brabants en Nederlands paviljoen, een onderwijspaviljoen, een kunstzaal en een bloemenstad. Voor het nodige vertier werden er sport-, kermis- en attractieterreinen ingericht. Het omvangrijke complex was ontworpen door [[Albert Lejeune]], die ook verantwoordelijk was voor de vormgeving van de [[Tentoonstelling Stad Tilburg 1809-1909]]. De tentoonstelling kon rekenen op het bezoek van koningin Wilhelmina en prins Hendrik, die zich ook lieten rondleiden in de fabriek van [[BeKa]]. Een andere bijzondere gebeurtenis was dat er een vliegtuig op het tentoonstellingsterrein landde. Het evenement werd door tienduizenden mensen bezocht en mede door dit succes kwam er een verlenging tot 1 september.
+
<foto><beeldonline>8cf7ac4d-92c0-48e4-ac57-39f73d05139a</beeldonline></foto>Deze tentoonstelling werd van 18 juni tot en met 18 augustus 1913 in Tilburg georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Het tentoonstellingsterrein werd ingericht in het gebied waar later het [[Sint Elisabeth Ziekenhuis]] kwam. Het bestond onder meer uit een machinehal, een Tilburgs, Noord-Brabants en Nederlands paviljoen, een onderwijspaviljoen, een kunstzaal en een bloemenstad. Voor het nodige vertier werden er sport-, kermis- en attractieterreinen ingericht. Het omvangrijke complex was ontworpen door [[Albert Maurice Lejeune|Albert Lejeune]], die ook verantwoordelijk was voor de vormgeving van de [[Tentoonstelling Stad Tilburg 1809-1909]]. De tentoonstelling kon rekenen op het bezoek van koningin Wilhelmina en prins Hendrik, die zich ook lieten rondleiden in de fabriek van [[BeKa]]. Een andere bijzondere gebeurtenis was dat er een vliegtuig op het tentoonstellingsterrein landde. Het evenement werd door tienduizenden mensen bezocht en mede door dit succes kwam er een verlenging tot 1 september.
  
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]
+
==Externe link==
 +
Internationale Tentoonstelling van Nijverheid, Handel en Kunst op [http://www.geheugenvantilburg.nl/verhalen?tag=Internationale%20Tentoonstelling%201913 GeheugenvanTilburg.nl]
 +
 
 +
[[Categorie:Evenementen_Tilburg]]
 +
[[Categorie:Economie_Tilburg]]

Huidige versie van 27 jul 2021 om 13:08

Deze tentoonstelling werd van 18 juni tot en met 18 augustus 1913 in Tilburg georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Het tentoonstellingsterrein werd ingericht in het gebied waar later het Sint Elisabeth Ziekenhuis kwam. Het bestond onder meer uit een machinehal, een Tilburgs, Noord-Brabants en Nederlands paviljoen, een onderwijspaviljoen, een kunstzaal en een bloemenstad. Voor het nodige vertier werden er sport-, kermis- en attractieterreinen ingericht. Het omvangrijke complex was ontworpen door Albert Lejeune, die ook verantwoordelijk was voor de vormgeving van de Tentoonstelling Stad Tilburg 1809-1909. De tentoonstelling kon rekenen op het bezoek van koningin Wilhelmina en prins Hendrik, die zich ook lieten rondleiden in de fabriek van BeKa. Een andere bijzondere gebeurtenis was dat er een vliegtuig op het tentoonstellingsterrein landde. Het evenement werd door tienduizenden mensen bezocht en mede door dit succes kwam er een verlenging tot 1 september.

Externe link

Internationale Tentoonstelling van Nijverheid, Handel en Kunst op GeheugenvanTilburg.nl