Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

De Tilburgse Koerier: verschil tussen versies

Regel 1: Regel 1:
<foto><beeldonline>bc407cec-3099-4f80-9462-76a2c0499c42</beeldonline></foto>Deze gratis huis-aan-huiskrant werd in 1957 opgericht door Jos de Beer en werd tot 1968 gemaakt in het woonhuis aan de Jacob van Campenstraat. Oorspronkelijk was het verspreidingsgebied het zogenoemde Hart van Brabant, de regio die Tilburg vanaf het einde van de jaren vijftig nadrukkelijk aan zich wilde koppelen. De Tilburgs Koerier verscheen destijds op tabloidformaat. In 1968 werd het huidige kantoor aan het NS-Plein betrokken. De oprichter van deze zelfstandige uitgeverij overleed in 1978 en werd als eigenaar opgevolgd door zijn zoon Joost de Beer. Het huidige verspreidingsgebied bestaat uit Tilburg, Goirle, Riel, Loon op Zand, [[Udenhout]], [[Berkel-Enschot]], Oisterwijk, Moergestel, Hilvarenbeek en Hulten. De Tilburgse Koerier streeft ernaar om in de redactionele kolommen aandacht te schenken aan alle geledingen in de samenleving. Deze wekelijkse krant verschijnt al weer geruime tijd op dagbladformaat.
+
<foto><beeldonline>bc407cec-3099-4f80-9462-76a2c0499c42</beeldonline></foto>Deze gratis huis-aan-huiskrant werd in 1957 opgericht door Jos de Beer en werd tot 1968 gemaakt in het woonhuis aan de Jacob van Campenstraat. Oorspronkelijk was het verspreidingsgebied het zogenoemde Hart van Brabant, de regio die Tilburg vanaf het einde van de jaren vijftig nadrukkelijk aan zich wilde koppelen. De Tilburgs Koerier verscheen destijds op tabloidformaat. In 1968 werd het huidige kantoor aan het NS-Plein betrokken. De oprichter van deze zelfstandige uitgeverij overleed in 1978 en werd als eigenaar opgevolgd door zijn zoon Joost de Beer. Het huidige verspreidingsgebied bestaat uit Tilburg, Goirle, Riel, Loon op Zand, [[Udenhout]], [[Berkel-Enschot]], Oisterwijk, Moergestel, Hilvarenbeek en Hulten. De Tilburgse Koerier streeft ernaar om in de redactionele kolommen aandacht te schenken aan alle geledingen in de samenleving. De wekelijkse krant verscheen de laatste jaren van het bestaan op dagbladformaat.
 +
In december 2019 verscheen de laatste editie van de Tilburgse Koerier. Na 63 jaar moest het blad ermee stoppen door dalende advertentie-inkomsten en stijgende kosten. De oplage ws 86.000 exemplaren per week.
  
 
[[Categorie:Kranten_Tilburg]]
 
[[Categorie:Kranten_Tilburg]]
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 22 okt 2021 om 15:36

Deze gratis huis-aan-huiskrant werd in 1957 opgericht door Jos de Beer en werd tot 1968 gemaakt in het woonhuis aan de Jacob van Campenstraat. Oorspronkelijk was het verspreidingsgebied het zogenoemde Hart van Brabant, de regio die Tilburg vanaf het einde van de jaren vijftig nadrukkelijk aan zich wilde koppelen. De Tilburgs Koerier verscheen destijds op tabloidformaat. In 1968 werd het huidige kantoor aan het NS-Plein betrokken. De oprichter van deze zelfstandige uitgeverij overleed in 1978 en werd als eigenaar opgevolgd door zijn zoon Joost de Beer. Het huidige verspreidingsgebied bestaat uit Tilburg, Goirle, Riel, Loon op Zand, Udenhout, Berkel-Enschot, Oisterwijk, Moergestel, Hilvarenbeek en Hulten. De Tilburgse Koerier streeft ernaar om in de redactionele kolommen aandacht te schenken aan alle geledingen in de samenleving. De wekelijkse krant verscheen de laatste jaren van het bestaan op dagbladformaat. In december 2019 verscheen de laatste editie van de Tilburgse Koerier. Na 63 jaar moest het blad ermee stoppen door dalende advertentie-inkomsten en stijgende kosten. De oplage ws 86.000 exemplaren per week.