Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

De Middelste Brug: verschil tussen versies

 
 
(2 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Dit is een van de drie brontakken van het riviertje de [[Zandleij]]. Het stroompje had even ten westen van het huidige Julianapark zijn oorsprong. Vandaar liep het eerst noordwaarts, over het huidige Wagnerplein, en boog daarna af in noordoostelijke richting. Noordelijk van de Quirijnstokstraat passeerde het de Houtsestraat, die eertijds de grens met [[Udenhout]] vormde. Deze waterloop heet op een plattegrond uit 1957 Lindse waterloop. Tegenwoordig begint deze waterloop ten noorden van de Rugdijk. In Udenhout heet deze waterloop Broekkamploop.[[Category:Tilburgs Lexicon]]
+
Dit is een van de drie brontakken van het riviertje de [[Zandleij]]. Het stroompje had even ten westen van het huidige Julianapark zijn oorsprong. Vandaar liep het eerst noordwaarts, over het huidige Wagnerplein, en boog daarna af in noordoostelijke richting. Noordelijk van de Quirijnstokstraat passeerde het de Houtsestraat, die eertijds de grens met [[Udenhout]] vormde. Deze waterloop heet op een plattegrond uit 1957 Lindse waterloop. Tegenwoordig begint deze waterloop ten noorden van de Rugdijk. In Udenhout heet deze waterloop Broekkamploop.
 +
 
 +
[[Categorie:Waterlopen Tilburg|Middelste Brug, De]]

Huidige versie van 12 nov 2021 om 14:37

Dit is een van de drie brontakken van het riviertje de Zandleij. Het stroompje had even ten westen van het huidige Julianapark zijn oorsprong. Vandaar liep het eerst noordwaarts, over het huidige Wagnerplein, en boog daarna af in noordoostelijke richting. Noordelijk van de Quirijnstokstraat passeerde het de Houtsestraat, die eertijds de grens met Udenhout vormde. Deze waterloop heet op een plattegrond uit 1957 Lindse waterloop. Tegenwoordig begint deze waterloop ten noorden van de Rugdijk. In Udenhout heet deze waterloop Broekkamploop.