Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Café Zomerlust: verschil tussen versies

 
Regel 1: Regel 1:
Aan de Oisterwijksebaan, net over het [[Wilhelminakanaal]], openden Louis Kromhout en zijn vrouw Doortje Smetsers in 1936 Café-Billard Zomerlust. Het café lag strategisch aan de route van Tilburg naar de Oisterwijkse vennen, waar de stedelingen verpozing zochten. Aan het einde van de jaren vijftig veranderde het karakter van het café, mede door de intrede van de jukebox. Sindsdien kwamen er veel jongeren naar Zomerlust. Aan het einde van de jaren zestig werd de zaak door toedoen van zoon Tejo een combinatie van café en discotheek. Tejo nam Zomerlust in 1972 over en ontwikkelde het tot een rustiek en gerenommeerd biercafé, waar voornamelijk volksmuziek te beluisteren was en biergastronomisch werd gekookt. In de jaren tachtig stonden al zeventig speciaalbieren op de kaart. In 1987 werd de zaak grondig verbouwd en in de loop der tijd groeide het assortiment uit tot zo’n 160 bieren, waaronder het huismerk Wiegeleir. In 2010 verkocht Tejo het rustieke buitencafé aan een werkmaatschappij en kreeg het een nieuwe uitbater. Die handhaafde het karakter van Zomerlust. In 2001 schreef Jeroen [[Ketelaars]] het boekje Café Zomerlust (even over de kanaalbrug) 1936-2001.[[Category:Tilburgs Lexicon]]
+
Aan de Oisterwijksebaan, net over het [[Wilhelminakanaal]], openden Louis Kromhout en zijn vrouw Doortje Smetsers in 1936 Café-Billard Zomerlust. Het café lag strategisch aan de route van Tilburg naar de Oisterwijkse vennen, waar de stedelingen verpozing zochten. Aan het einde van de jaren vijftig veranderde het karakter van het café, mede door de intrede van de jukebox. Sindsdien kwamen er veel jongeren naar Zomerlust. Aan het einde van de jaren zestig werd de zaak door toedoen van zoon Tejo een combinatie van café en discotheek. Tejo nam Zomerlust in 1972 over en ontwikkelde het tot een rustiek en gerenommeerd biercafé, waar voornamelijk volksmuziek te beluisteren was en biergastronomisch werd gekookt. In de jaren tachtig stonden al zeventig speciaalbieren op de kaart. In 1987 werd de zaak grondig verbouwd en in de loop der tijd groeide het assortiment uit tot zo’n 160 bieren, waaronder het huismerk Wiegeleir. In 2010 verkocht Tejo het rustieke buitencafé aan een werkmaatschappij en kreeg het een nieuwe uitbater. Die liet  Zomerlust uitbreiden met een serre en een zaaltje. Hier kwam onder meer een infocentrum voor [[Moerenburg]]. In 2001 schreef Jeroen [[Ketelaars]] het boekje Café Zomerlust (even over de kanaalbrug) 1936-2001.
 +
 
 +
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 28 mei 2011 om 13:44

Aan de Oisterwijksebaan, net over het Wilhelminakanaal, openden Louis Kromhout en zijn vrouw Doortje Smetsers in 1936 Café-Billard Zomerlust. Het café lag strategisch aan de route van Tilburg naar de Oisterwijkse vennen, waar de stedelingen verpozing zochten. Aan het einde van de jaren vijftig veranderde het karakter van het café, mede door de intrede van de jukebox. Sindsdien kwamen er veel jongeren naar Zomerlust. Aan het einde van de jaren zestig werd de zaak door toedoen van zoon Tejo een combinatie van café en discotheek. Tejo nam Zomerlust in 1972 over en ontwikkelde het tot een rustiek en gerenommeerd biercafé, waar voornamelijk volksmuziek te beluisteren was en biergastronomisch werd gekookt. In de jaren tachtig stonden al zeventig speciaalbieren op de kaart. In 1987 werd de zaak grondig verbouwd en in de loop der tijd groeide het assortiment uit tot zo’n 160 bieren, waaronder het huismerk Wiegeleir. In 2010 verkocht Tejo het rustieke buitencafé aan een werkmaatschappij en kreeg het een nieuwe uitbater. Die liet Zomerlust uitbreiden met een serre en een zaaltje. Hier kwam onder meer een infocentrum voor Moerenburg. In 2001 schreef Jeroen Ketelaars het boekje Café Zomerlust (even over de kanaalbrug) 1936-2001.