Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Brabantse Tonpraot Akkedeemie: verschil tussen versies

Regel 1: Regel 1:
[[Frans Verbunt]] was de oprichter van de Tilburgse Tonpraot Akkedeemie en dit initiatief leverde gedurende enkele jaren een nieuwe lichting ‘leuterèèrs’ ([[leuteren]]). In 2002 maakte de Akkedeemie een herstart onder auspiciën van carnavalsvereniging de Fènpruuvers en [[Tilburgse Taol, Stichting|Stichting Tilburgse Taol]. Deze organisaties stonden met [[Carnavalsstichting Tilburg]] aan de wieg van Stichting Brabantse Tonpraot Akkedemie. In 2007 werden aspirant-tonpraoters door ‘professionele’ leerkrachten in de [[Nieuwe Koninklijke Harmonie]] geschoold in onder meer tekstschrijven en het bedenken van een typetje. Dit initiatief was een succes, want aan dat eerste cursusjaar namen 21 studenten uit heel Brabant deel. Dertien van hen behaalden een diploma.
+
[[Frans Verbunt]] was de oprichter van de Tilburgse Tonpraot Akkedeemie en dit initiatief leverde gedurende enkele jaren een nieuwe lichting ‘leuterèèrs’ ([[leuteren]]). In 2002 maakte de Akkedeemie een herstart onder auspiciën van carnavalsvereniging de Fènpruuvers en [[Stichting Tilburgse Taol]]. Deze organisaties stonden met [[Carnavalsstichting Tilburg]] aan de wieg van Stichting Brabantse Tonpraot Akkedemie. In 2007 werden aspirant-tonpraoters door ‘professionele’ leerkrachten in de [[Nieuwe Koninklijke Harmonie]] geschoold in onder meer tekstschrijven en het bedenken van een typetje. Dit initiatief was een succes, want aan dat eerste cursusjaar namen 21 studenten uit heel Brabant deel. Dertien van hen behaalden een diploma.
  
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 14 feb 2014 om 14:46

Frans Verbunt was de oprichter van de Tilburgse Tonpraot Akkedeemie en dit initiatief leverde gedurende enkele jaren een nieuwe lichting ‘leuterèèrs’ (leuteren). In 2002 maakte de Akkedeemie een herstart onder auspiciën van carnavalsvereniging de Fènpruuvers en Stichting Tilburgse Taol. Deze organisaties stonden met Carnavalsstichting Tilburg aan de wieg van Stichting Brabantse Tonpraot Akkedemie. In 2007 werden aspirant-tonpraoters door ‘professionele’ leerkrachten in de Nieuwe Koninklijke Harmonie geschoold in onder meer tekstschrijven en het bedenken van een typetje. Dit initiatief was een succes, want aan dat eerste cursusjaar namen 21 studenten uit heel Brabant deel. Dertien van hen behaalden een diploma.