Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

BBA: verschil tussen versies

Regel 1: Regel 1:
De eerste officiële Tilburgse stadsdienst was de [[Brockway Bus Maatschappij (TBBM), Tilburgsche |Tilburgsche Brockway Bus Maatschappij (TBBM)]]. Deze werd opgevolgd door de Stadsdienst Tilburg, die in 1947 dor fusie met andere maatschapijen plaats maakte voor de Brabantsche Buurtspoorwegen en Autodiensten (BBA). Dit bedrijf was in 1934 ontstaan na een fusie van zes stoomtrammaatschappijen ([[tram]]), maar schakelde geleidelijk over op het gebruik van autobussen.  
+
De eerste officiële Tilburgse stadsdienst was de [[Brockway Bus Maatschappij (TBBM), Tilburgsche |Tilburgsche Brockway Bus Maatschappij (TBBM)]]. Deze werd opgevolgd door de Stadsdienst Tilburg, die in 1947 dor fusie met andere maatschapijen plaats maakte voor de Brabantsche Buurtspoorwegen en Autodiensten (BBA).  
In Midden-Brabant bestond de BBA van 1947 tot 2001, waarna het bedrijf werd overgenomen door het Franse Connex Nu is het Veolia Transport. Alleen rond Utrecht en in de regio Eindhoven reden tot 2008 nog BBA-bussen (BBA Mobility Services).  
+
Dit bedrijf was in 1934 ontstaan na een fusie van zes stoomtrammaatschappijen ([[tram]]), maar schakelde geleidelijk over op het gebruik van autobussen.  
De BBA had in Tilburg een kantoor met garage en stallingen aan de Spoorlaan. In de jaren 70 verhisde deze wegens plaatsgebrek naar de Fatimastraat. De naam BBA leeft in de 21ste eeuw alleen nog voort in het gelijknamige touringcarbedrijf aan de Fatimastraat. In 1959 werd een nieuw BBA-hoofdkantoor geopend in Breda. In Breda is het hoofdkantoor van Veolia nog steeds gevestigd.
+
In Midden-Brabant bestond de BBA van 1947 tot 2001, waarna het bedrijf werd overgenomen door het Franse Connex. Nu is het Veolia Transport. Alleen rond Utrecht en in de regio Eindhoven reden tot 2008 nog BBA-bussen (BBA Mobility Services).  
 +
 
 +
De BBA had in Tilburg een kantoor met garage en stallingen aan de Spoorlaan. In de jaren 70 verhuisde deze wegens plaatsgebrek naar de Fatimastraat. De naam BBA leeft in de 21ste eeuw alleen nog voort in het gelijknamige touringcarbedrijf aan de Fatimastraat.  
 +
In 1959 werd een nieuw BBA-hoofdkantoor voor de hele provincie geopend in Breda. In Breda is het hoofdkantoor van Veolia nog steeds gevestigd.
  
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 10 mrt 2012 om 15:50

De eerste officiële Tilburgse stadsdienst was de Tilburgsche Brockway Bus Maatschappij (TBBM). Deze werd opgevolgd door de Stadsdienst Tilburg, die in 1947 dor fusie met andere maatschapijen plaats maakte voor de Brabantsche Buurtspoorwegen en Autodiensten (BBA). Dit bedrijf was in 1934 ontstaan na een fusie van zes stoomtrammaatschappijen (tram), maar schakelde geleidelijk over op het gebruik van autobussen. In Midden-Brabant bestond de BBA van 1947 tot 2001, waarna het bedrijf werd overgenomen door het Franse Connex. Nu is het Veolia Transport. Alleen rond Utrecht en in de regio Eindhoven reden tot 2008 nog BBA-bussen (BBA Mobility Services).

De BBA had in Tilburg een kantoor met garage en stallingen aan de Spoorlaan. In de jaren 70 verhuisde deze wegens plaatsgebrek naar de Fatimastraat. De naam BBA leeft in de 21ste eeuw alleen nog voort in het gelijknamige touringcarbedrijf aan de Fatimastraat. In 1959 werd een nieuw BBA-hoofdkantoor voor de hele provincie geopend in Breda. In Breda is het hoofdkantoor van Veolia nog steeds gevestigd.