Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Winkelsestraat 11

De hoeve van het Gijsbrecht van den Broeckgasthuis
OdenhoutWinkelsestraat11-1.jpeg
Winkelsestraat 11

Op de hoek van de Winkelsestraat en de Gommelsestraat, op nummer 11, woont nu de familie Van Rooij. Omstreeks 1800 staat er ter plaatse een café. In 1799 huwt Aart van Zon met Geertruij Vugts en zij erven van de schoonouders de locatie aan de Winkelsestraat. Aart is boer en herbergier. Het pand was in elk geval ook al in 1780 een herberg, met Adriaan Vugts als herbergier, want op 4 juni van dat jaar vond er een moord plaats. Jan van Ros vermoordde de Tilburger Henricus Verschuure, die tussenbeide kwam in een ruzie tussen Van Ros en de Haarense Willem van Roessel.

Zoon Daniel van Zon verkoopt de boerderij aan Huibert van Broekhoven, die het in 1872 verkoopt aan burgemeester Josephus (Sjef) van Iersel. Na de dood van zijn zoon Willem van Iersel in 1924 komt de boerderij uiteindelijk in 1930 in bezit van Joannes Brekelmans en Petrus Brekelmans, die het in 1934 verkopen aan Wilhelmus van Rooij. Sindsdien is de boerderij, die in 1959 is herbouwd, in bezit van de familie Van Rooij.


Zie ook 33 De hoeve van het Gijsbrecht van den Broeckgasthuis