Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Verschuren, Drik

Drik Verschuren
Naam Drik (Hendricus Adrianus) Verschuren
Geboortedatum 07-04-1893 te Raamsdonk
Overlijdensdatum ..-..-.... te ....
Beroep


Drik heeft altijd ingewoond bij zijn vader en moeder, op Sandoel 61. Vader was reeds in 1918 overleden, maar zijn moeder is er tot haar dood (97 jaar) blijven wonen. Vanaf toen was hij de hoofdbewoner.

Drik hield ook duiven zoals toentertijd heel veel mensen duivenmelker waren. Als een duif niet meer geschikt was voor een vlucht of gewoon te oud was deze geen lang leven meer beschoren: “daar maak ik duivensoep van, lekker joh”.

Drik was niet alleen lid van de Werkliedenbond, hij zat bij de toneelverenging “Kunst Na Arbeid” en bij het Raamsdonksveer Gemengd Zangkoor.

Janus Kieboom, Koos Knapen en Drik Verschuren.
Groepsfoto van het Gemengd Zangkoor, genomen tijdens een concours in Made, 5 augustus 1951. Onderste rij v.l.n.r.: Truus de Meijer, Rie de Meijer, NN, Zus Marcelissen, Corry Verschuren en Grada Vissers. 2e rij v.l.n.r.: Nel van Steensel, Cor van Strien, Nellie Schipperen, Jan de Meyer, Jan Nollen, Kees de Meyer, Sjaan Fijneman en Drik Verschuren. 3e rij v.l.n.r.: ... Vissers, Han Kieboom, Rook Vissers, Jaantje de Meyer, Dina Waas, NN, Tonny de Vries, ... Marcelissen, Jo de Keizer, Bets Broeders, Rika Fijneman en Kees de Meyer. Bovenste rij v.l.n.r.: Walter Vissers, NN, Kees Snijders, Piet Verschuren, Wim Snijders, Jan de Meyer, Ad de Gussum, Rook van Strien, Jan de Poorter en Piet Kappel.



Heeft u meer informatie over deze personen? opdekaart@veerserfgoed.nl