Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Krooswijk - Maton

William Krooswijk, Kleuterschool schooljaar 1951-1952.
Naam Arie (Arie Pieter Martinus) Krooswijk
Geboortedatum 08-09-1913 te Geertruidenberg
Overlijdensdatum 15-08-1958 te Raamsdonk
Beroep Metaalbewerker / Fabrieksarbeider
Naam vrouw Tooi (Antonia Geertruida) Maton
Geboortedatum 30-01-1915 te F.64 Raamsdonk
Overlijdensdatum Onbekend
Huwelijksdatum 29-04-1937 te Raamsdonk


Kinderen
William
Annie
Marius
Corry (*1938)
Tonny (*1939)
Kees
Gerrie
Klassenfoto van de St. Theresiaschool. De onderwijzeres is Juffrouw Goes. Achterste rij v.l.n.r.: An Kieboom, Riet Remeijsen, Corry Krooswijk, Willie Fens, Lucia v.d. Pluym, Mien de Drijver, Rie Verklaren, Leen Soeters en Nel Kieboom. 2e Rij v.l.n.r.: Adrie de Keijzer, Leny van Beek, Dimph van Avendonk, Tonia Gorissen, Wil Boelaars, Lia de Ruyter, Corry Broeders en Rieka Fijneman. 3e Rij v.l.n.r.: Adrie van Seeters, Mina Broeders, Nel Kuysters en Mien Dank. 4e rij v.l.n.r.: An Schipperen, Nel Schipperen, Tista Verschuuren, Adrie Kuipers, Jo Berende, An Heijne, Zina Bouwens en An Heesters. 5e Rij v.l.n.r.: Grada Visser, Cor Tritten, Ria van Schijndel, Stien Jooren, ... Bouwens, Mien Netten, Ria de Jongh, Adrie Broeders, Ria van Gils en Pietje (Nel) van Iersel.


Arie is een zoon van Cornelis Johannes Krooswijk en Johanna Martina Zijlmans. Antonia is een dochter van Wilhelmus Maton en Antonia van Tilborg.


Mw. Weterings-Krooswijk vertelt:

“In de oorlog werd bij boer Dank melk en eieren gehaald (achter / naast boer De Bruijn). Hierna kwam de groenteboer M. de Jongh daar wonen.

En in de oorlog was er schurft. Op de plattebuiskachel werd water gekookt. Iedereen in de teil en daarna werd iedereen ingesmeerd tegen schurft.

Ons moeder kwam een keer uit bed en toen ze in de keuken kwam, zat het aanrecht vol met slakken.

Mijn moeder lag te bevallen van Annie terwijl de granaatscherven in de deur vlogen. Na de geboorte van Annie gingen we allemaal in de schuilkelder bij de familie Steenhagen. Daar zaten we dan met 20 man.

Ook tijdens de oorlog zijn mijn ouders gevlucht voor de bombardementen bij de Keizersveerse brug. Daarna terug uit Waspik, na in Dongen bij de nonnen te zijn geweest. Bij de nonnen kregen ze zure peeënstamp. In de schuur lagen knollekes (rettich); die gingen ze toen eten. Mijn ouders waren reeds gewaarschuwd. Toen ze terugkwamen op het Veer was de keuken helemaal leeg”.

De familie Krooswijk woonde tot 1950 op Smidssteeg 3 daarna is men verhuisd naar de Oude Groenstraat 31.

Wim van Seeters (links) en Kees Krooswijk.
Heeft u meer informatie over deze personen? opdekaart@veerserfgoed.nl