Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Eerste autotocht voor bejaarden Udenhout

Op 23 augustus 1932 organiseerde de Middenstandsvereniging een autotocht voor de bejaarden van Udenhout. Er waren 17 auto's met 115 inzittenden waarvan 80 bejaarden.

Om 1 uur 's middags werd er verzameld bij café van de Ven, waarna de stoet werd opgesteld. Om 2 uur vertrok men en met een vaartje van 20Km per uur ging de rit via Loon op Zand en Kaatsheuvel naar Waalwijk. Daar deed men Hotel de Korenbeurs op de Markt aan om een versnapering te nuttigen met een macaronikoek. Na een uurtje ging de rit verder. Via Baardwijk, Drunen, Nieuwkuik en Vlijmen naar 's-Hertogenbosch. Hier werd gestopt op de Parade en werd eerst een bezoek gebracht aan de St. Jan. Daarna vertrok men naar de Poort van Kleef waar men een kop thee of koffie nuttigde. De rit ging verder via Den Dungen, st. Michielsgestel, Vught en Helvoirt naar Udenhout. Na half acht was men weer thuis en genoot men nog van een welvoorziene koffietafel. Het ging er daarna vrolijk aan toe. De heer J. van Sluisveld (een van de oudste) droeg het volgende gedicht voor:

  • Als ooit onze Udenhoutsche Stad
  • Iets moois en prettigs heeft gehad
  • Was 't wel de gratis autotocht
  • Waar d'oudheid van genieten mocht
  • Het dankt recht hartelijk 't comité
  • En hoop nog meermaal gaan we mêe

Voor de oudste vrouw die deelnam, was een peperkoek gedoneerd en voor de oudste man een pijp met tabak. Men stelde dit zeer op prijs. De voorzitter van de Middenstandsvereniging, Adr. vd Ven, dankte het comité, de autobezitters en iedereen die eraan mee heeft geholpen.

De oudjes die deelnamen hebben nog lang een prettige en dankbare herinnering met zich meegedragen.

Zie ook