Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

1922-14-Missiedagen

4/5 juni

1ste tot 3den Pinksterdag Missiedagen voor Udenhout, Berkel en Enschot, en groote Missie-Tentoonstelling in het Patronaatsge¬bouw. Zie gedrukten Feestgids en programma.

De deelnemende Missie-Congregaties waren: Tilburg, Esch, Sparrendaal, Steil en de Capucijnen (Borneo, Sumatra), die aparte en hoogst merkwaardige "stands" innamen. De Tentoonstelling werd geopend door de Burgemeesters van Udenhout en Berkel, nadat de Pastoor een Openingswoord gesproken had. Zeer druk bezoek; en de expliceerende Missie-Paters en Missie-Broeders hadden al die dagen voortdurend en druk werk. Buffet met niet-alcoholische dranken, versnaperingen, loterijen, draaiborden en dgl. (toen nog niet verboden) herschiepen het Patronaat in een kermisterrein. In de Pauluszaal werden voortdurend lichtbeelden vertoond met de noodige explicatie door de Missionarissen, steeds afzonderlijk voor mannen, vrouwen en kinderen. Het Missiedrama "het Doopsel van Tomi" werd onder grooten bijval tot driemaal opgevoerd. Tijdens de Pinksterdagen werd in Udenhout, Berkel en Enschot onder alle gestelde H.H.Missen door de missionarissen gepredikt, voor welke de Pastoor open tafel hield en naar vermogen logies verschafte. Alles ging naar wensch, en aan de Missie-Congregaties kon als zuivere opbrengst (d.i. na aftrek van onkosten) f.3000,- worden terhandgesteld.