Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

1906-09-Linkervleugel Huize St.-felix

25 juni

Begonnen met de 18 Juni goedgekeurde algeheele voltooiing van den linker- of schoolvleugel van het Liefde-gesticht, waarvan het front was gebouwd in 1903 en aan welken in 1904 een lokaal met boerderij-gebouwen was toegevoegd. Nu werd van uit de vestibule een ruime gang doorgetrokken van 44 meter langs de 5 schoollokalen. De lokalen krijgen glazen schuifdeuren onderling en glazen deuren, eene nieuwe ventilatie, gedeeltelijk een nieuwen vloer en de slecht gebouwde school wordt aan muren en dak versterkt. In den gang kleederhaken en rekjes voor pantoffels, item nette binnenprivaten. Eene speelplaats was er nog niet. Nu werden de leelijke privaten, bergplaatsen, waschhuis en oude koestal, enz. geheel weggebroken, en eene ruime ommuurde speelplaats aangelegd, met een kleine portiek en bewaarschool-privaten. De speelplaats kan naar de westzijde nog worden uitgebreid. Links van den grooten gang kwam een trappenhuis met breeden trap, voerende naar de verdieping en den zolder van den frontbouw des schoolvleugel, later te benutten door de Maria-Congregatie en een eventueel Meisjes-Patronaat (1). Uit den afbraak werd een waschhuis in den tuin gebouwd, eene pomp geslagen en eene serre aangebouwd. Ook bij deze verbouwing werd van den kant der Zusters geene instemming, wel het tegendeel, betoond. De kosten bedroegen f.8800,-.

(1) Eerst in 1933 konden de lokalen boven den frontbouw van den schoolvleugel aan hunne bestemming beantwoorden door de oprichting van eene vrouwelijke jeugdvereniging K.J.V. en K.J.M.