Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Volkstuinen: verschil tussen versies

 
Regel 1: Regel 1:
In 1838 werd in Franeker de eerste volkstuin aangelegd. In Tilburg duurde het tot 1942 voordat hier een volkstuin werd gerealiseerd. Deze kwam naast het [[Leijpark]]. De noodzaak was in Tilburg minder groot, omdat de arbeiders vaak over grote tuinen achter hun huizen beschikten. In 1942 werd dan toch het initiatief genomen, mede ingegeven door de voedselschaarste, maar ook om ontspanning te bieden in de toen roerige tijd. In 1942 werd ook Volkstuindersvereniging Tilburg opgericht, waarbij burgemeester mr. Jan van de [[Mortel]] veel medewerking kreeg van frater Silvius [[Mutsaers CMM]]. Tegenwoordig kent Tilburg dertien volkstuinen, waaronder nog altijd die bij het Leijpark.[[Category:Tilburgs Lexicon]]
+
<foto><beeldonline>280a1845-f6d0-4d6a-8371-6e69cb696473</beeldonline></foto>In 1838 werd in Franeker de eerste volkstuin aangelegd. In Tilburg duurde het tot 1942 voordat hier een volkstuin werd gerealiseerd. Deze kwam naast het [[Leijpark]]. De noodzaak was in Tilburg minder groot, omdat de arbeiders vaak over grote tuinen achter hun huizen beschikten. In 1942 werd dan toch het initiatief genomen, mede ingegeven door de voedselschaarste, maar ook om ontspanning te bieden in de toen roerige tijd. In 1942 werd ook Volkstuindersvereniging Tilburg opgericht, waarbij burgemeester mr. Jan van de [[Mortel]] veel medewerking kreeg van frater Silvius [[Mutsaers CMM]]. Tegenwoordig kent Tilburg dertien volkstuinen, waaronder nog altijd die bij het Leijpark.
 +
 
 +
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 2 mei 2012 om 16:51

Media Not found
In 1838 werd in Franeker de eerste volkstuin aangelegd. In Tilburg duurde het tot 1942 voordat hier een volkstuin werd gerealiseerd. Deze kwam naast het Leijpark. De noodzaak was in Tilburg minder groot, omdat de arbeiders vaak over grote tuinen achter hun huizen beschikten. In 1942 werd dan toch het initiatief genomen, mede ingegeven door de voedselschaarste, maar ook om ontspanning te bieden in de toen roerige tijd. In 1942 werd ook Volkstuindersvereniging Tilburg opgericht, waarbij burgemeester mr. Jan van de Mortel veel medewerking kreeg van frater Silvius Mutsaers CMM. Tegenwoordig kent Tilburg dertien volkstuinen, waaronder nog altijd die bij het Leijpark.