Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Swolfs, Franciscus Joannes Cornelius: verschil tussen versies

k (Rob van Putten heeft pagina Swolfs Franciscus Joannes C. hernoemd naar Swolfs, Franciscus Joannes Cornelius)
Regel 28: Regel 28:
 
We ontvangen je reactie graag via [mailto:info@regionaalarchieftilburg.nl info@regionaalarchieftilburg.nl] o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.  
 
We ontvangen je reactie graag via [mailto:info@regionaalarchieftilburg.nl info@regionaalarchieftilburg.nl] o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.  
  
 +
 +
==Internet==
 +
 +
[https://www.oorlogsbronnen.nl/tijdlijn/Franciscus-Joannes-Cornelius-Swolfs/02/151573 Franciscus Joannes Cornelius Swolfs op Oorlogsbronnen.nl]
  
 
==Gebeurtenis==
 
==Gebeurtenis==

Versie van 15 dec 2021 om 17:41

Franciscus Joannes Cornelius Swolfs
Volledige namen Franciscus Joannes Cornelius Swolfs
Geboortedatum 25-10-1901
Geboorteplaats Tilburg
Adres Van Mierisstraat 77
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Los arbeider
Overlijdensdatum 03-05-1944
Plaats van overlijden Lübecker Bucht (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Internet

Franciscus Joannes Cornelius Swolfs op Oorlogsbronnen.nl

Gebeurtenis

Gearresteerd vanwege zijn lidmaatschap van de C.P.N. (Communistische Partij Nederland) Door de Duitsers gearresteerd overgebracht naar Haaren, waar hij tot eind augustus 1944 verbleef. Daarna werd hij op transport gesteld naar Duitsland en kwam terecht in Neuengamme (of Mittelbau). Kort voor het eind van de oorlog, bij de ontruiming van Neuengamme (of Mittelbau) trok hij met duizenden medegevangenen naar Lübeck en werd ingescheept op het passagiersschip 'Cap Arcona' om overgezet te worden naar Denemarken of Noorwegen (mogelijk moest het schip op volle zee tot zinken worden gebracht). Op 3 mei werd het schip aangevallen door Engelse jachtbommenwerpers. Hierbij kwam hij om het leven.