Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Sjabloon:Wistudat week 41: verschil tussen versies

 
k (Beveiligde "Sjabloon:Wistudat week 41" ([edit=sysop] (vervalt niet) [move=sysop] (vervalt niet)))
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
#DOORVERWIJZING [[Sjabloon:Uitgelicht week 41]]
+
==Wist u dat?==
 +
* In Tilburg verschenen de [[eerste fotografen]] pas omstreeks 1863 op het toneel. Het waren meestal rondreizende buitenlanders.
 +
* In 1896 werd de Footballclub Tilburgia opgericht, en in 1898 werd die naam veranderd in Tilburgsche FC [[Willem II]]. In de beginjaren was het een club voor de Tilburgse elite.
 +
* Tilburg telde in 1694 26 [[bierbrouwerijen]], waarvan 7 ‘huijsbrouwers’ en 19 ‘coopbrouwers. Nu bestaan in de gemeente Tilburg alleen nog Brouwerij [[Moerenburg]] en de [[trappistenbrouwerij]].
 +
* Vanaf de Tweede Wereldoorlog werd in de wijk Oerle een [[dieventaal]] gesproken en dan voornamelijk door smokkelaars.
 +
* Een schrobbelaar (‘schrobbelèèr’) was werkzaam in de textielindustrie. Hij leverde het zogeheten voorgaren op, dat op een ringspinmachine tot een draad werd getwist. Onder de naam [[Schrobbelèr]] leeft hij voort in een gelijknamige kruidenlikeur.
 +
 
 +
[[Categorie:Sjablonen hoofdpagina wistudat]]

Huidige versie van 12 okt 2012 om 16:12

Wist u dat?

  • In Tilburg verschenen de eerste fotografen pas omstreeks 1863 op het toneel. Het waren meestal rondreizende buitenlanders.
  • In 1896 werd de Footballclub Tilburgia opgericht, en in 1898 werd die naam veranderd in Tilburgsche FC Willem II. In de beginjaren was het een club voor de Tilburgse elite.
  • Tilburg telde in 1694 26 bierbrouwerijen, waarvan 7 ‘huijsbrouwers’ en 19 ‘coopbrouwers. Nu bestaan in de gemeente Tilburg alleen nog Brouwerij Moerenburg en de trappistenbrouwerij.
  • Vanaf de Tweede Wereldoorlog werd in de wijk Oerle een dieventaal gesproken en dan voornamelijk door smokkelaars.
  • Een schrobbelaar (‘schrobbelèèr’) was werkzaam in de textielindustrie. Hij leverde het zogeheten voorgaren op, dat op een ringspinmachine tot een draad werd getwist. Onder de naam Schrobbelèr leeft hij voort in een gelijknamige kruidenlikeur.