Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Oisterwijksebaan 70 (Tilburg): verschil tussen versies

 
(2 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
__FORCETOC__  
 
__FORCETOC__  
Op dit adres woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog de Joodse Tilburger [[Asch-Landau Johanna Hänchen|Johanna Hänchen Asch-Landau]].
+
Op dit adres woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog [[Asch-Landau Johanna Hänchen|Johanna Hänchen Asch-Landau]]. Zij kwam als Duits-Joodse vluchtelinge op 1 december 1933 naar Tilburg. Ze woonde in bij haar dochter, die gehuwd was met Ernst Nathan. Dochter, schoonzoon en kleinkind zouden de oorlog overleven. Johanna Asch-Landau werd gedeporteerd op 10 april 1943 naar Westerbork en is omgekomen in het concentratiekamp Sobibór.  
  
 
{{Infobox gebouw
 
{{Infobox gebouw

Huidige versie van 26 okt 2021 om 11:11

Op dit adres woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog Johanna Hänchen Asch-Landau. Zij kwam als Duits-Joodse vluchtelinge op 1 december 1933 naar Tilburg. Ze woonde in bij haar dochter, die gehuwd was met Ernst Nathan. Dochter, schoonzoon en kleinkind zouden de oorlog overleven. Johanna Asch-Landau werd gedeporteerd op 10 april 1943 naar Westerbork en is omgekomen in het concentratiekamp Sobibór.


Oisterwijksebaan 70 (Tilburg)
Oisterwijkschebaan 70.JPG

Gegevens Digitaal Bouwarchief Tilburg

In het digitale bouwarchief staan documenten van goedgekeurde en uitgevoerde bouwaanvragen. Over dit pand is onderstaande informatie te vinden.

Jaar Kad. sectie & nummer Soort gebouw Oud huisnr. Aanvrager Architect Aard aanvraag Bijzonderheden
1934/0026/01/01 B 5403 woning - N.V. Astarte bouwonderneming - bouwen Bouwen zes eengezinswoningen.
1975/7010/01/01 B 8079 woning - J.J.M. Koopmans Oisterwijksebaan 170 Tilburg - overige Riolering veranderen en aansluiten op gemeente riolering.


Externe link

www.joodsmonument.nl