Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Nettie Reijnders: verschil tussen versies

Regel 1: Regel 1:
Op de avond van 6 maart 1938 vonden twee jongens de achttienjarige Nettie Reijnders in de Heikantsebaan (Valentijnstraat) en ontdekten dat zij een steekwond in de hartstreek had. Ze was de dochter van een brugwachter, die woonde op de hoek van de huidige Petrus Loosjesstraat en Lovensekanaaldijk. Haar vindplaats lag zo’n vijfhonderd meter van het ouderlijk huis. Reijnders overleed onderweg naar het ziekenhuis. De zaak zorgde voor veel ophef binnen de gemeenschap en de begrafenisstoet vanaf de [[Groeseindse kerk]] naar de begraafplaats ([[begraafplaats Gershwinstraat]]) werd door een enorme menigte bijgewoond. De dader(s) en het moordwapen werden nooit gevonden.[[Category:Tilburgs Lexicon]]
+
Op de avond van 6 maart 1938 vonden twee jongens de achttienjarige '''Antonetta (Nettie) Wilhelmina Reijnders''' (Goirle 1919 – Tilburg 1938) in de Heikantsebaan (Valentijnstraat) en ontdekten dat zij een steekwond in de hartstreek had. Ze was de dochter van een brugwachter, die woonde op de hoek van de huidige Petrus Loosjesstraat en Lovensekanaaldijk. Haar vindplaats lag zo’n vijfhonderd meter van het ouderlijk huis. Reijnders overleed onderweg naar het ziekenhuis. De zaak zorgde voor veel ophef binnen de gemeenschap en de begrafenisstoet vanaf de [[Groeseindse kerk]] naar de begraafplaats ([[begraafplaats Gershwinstraat]]) werd door een enorme menigte bijgewoond. De dader(s) en het moordwapen werden nooit gevonden.
 +
 
 +
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 2 jan 2013 om 19:04

Op de avond van 6 maart 1938 vonden twee jongens de achttienjarige Antonetta (Nettie) Wilhelmina Reijnders (Goirle 1919 – Tilburg 1938) in de Heikantsebaan (Valentijnstraat) en ontdekten dat zij een steekwond in de hartstreek had. Ze was de dochter van een brugwachter, die woonde op de hoek van de huidige Petrus Loosjesstraat en Lovensekanaaldijk. Haar vindplaats lag zo’n vijfhonderd meter van het ouderlijk huis. Reijnders overleed onderweg naar het ziekenhuis. De zaak zorgde voor veel ophef binnen de gemeenschap en de begrafenisstoet vanaf de Groeseindse kerk naar de begraafplaats (begraafplaats Gershwinstraat) werd door een enorme menigte bijgewoond. De dader(s) en het moordwapen werden nooit gevonden.