Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Minamiashigara: verschil tussen versies

 
Regel 1: Regel 1:
De aanleiding tot het aangaan van een stedenband met de Japanse stad Minamiashigara was de komst van [[Fuji]] naar Tilburg. De eerste aftastende contacten tussen beide steden vonden in 1985 plaats. Op verzoek van burgemeester drs. Henk [[Letschert]] onderzocht de directeur van Fuji in Tilburg, Kenzo Tatsuuma, of in Minamiashigara belangstelling bestond voor een stedenband en men reageerde daar positief. In 1988 kwam de eerste delegatie uit Minamiashigara naar Tilburg. Besloten werd een officiële stedenband in te stellen. Onder leiding van burgemeester Gerrit [[Brokx]] en Jan [[Melis]], de eerste voorzitter van de Vereniging Tilburg Minamiashigara (VTM), werd in 1989 een tegenbezoek afgelegd. De VTM organiseert sindsdien burgeruitwisselingen op de gebieden sport, educatie, cultuur, zorg en welzijn, bedrijfsleven en handel. Daarnaast verzorgt de vereniging kennisuitwisseling en kennisverdieping op wisselende thema’s als ouderenzorg, stedelijke vernieuwing, onderwijs en burgerbetrokkenheid.[[Category:Tilburgs Lexicon]]
+
De aanleiding tot het aangaan van een stedenband met de Japanse stad Minamiashigara was de komst van [[Fuji]] naar Tilburg. De eerste aftastende contacten tussen beide steden vonden in 1985 plaats. Op verzoek van burgemeester drs. [[Henk Letschert]] onderzocht de directeur van Fuji in Tilburg, Kenzo Tatsuuma, of in Minamiashigara belangstelling bestond voor een stedenband en men reageerde daar positief. In 1988 kwam de eerste delegatie uit Minamiashigara naar Tilburg. Besloten werd een officiële stedenband in te stellen. Onder leiding van burgemeester Gerrit [[Brokx]] en Jan [[Melis]], de eerste voorzitter van de Vereniging Tilburg Minamiashigara (VTM), werd in 1989 een tegenbezoek afgelegd. De VTM organiseert sindsdien burgeruitwisselingen op de gebieden sport, educatie, cultuur, zorg en welzijn, bedrijfsleven en handel. Daarnaast verzorgt de vereniging kennisuitwisseling en kennisverdieping op wisselende thema’s als ouderenzorg, stedelijke vernieuwing, onderwijs en burgerbetrokkenheid.
 +
 
 +
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 18 mrt 2014 om 00:13

De aanleiding tot het aangaan van een stedenband met de Japanse stad Minamiashigara was de komst van Fuji naar Tilburg. De eerste aftastende contacten tussen beide steden vonden in 1985 plaats. Op verzoek van burgemeester drs. Henk Letschert onderzocht de directeur van Fuji in Tilburg, Kenzo Tatsuuma, of in Minamiashigara belangstelling bestond voor een stedenband en men reageerde daar positief. In 1988 kwam de eerste delegatie uit Minamiashigara naar Tilburg. Besloten werd een officiële stedenband in te stellen. Onder leiding van burgemeester Gerrit Brokx en Jan Melis, de eerste voorzitter van de Vereniging Tilburg Minamiashigara (VTM), werd in 1989 een tegenbezoek afgelegd. De VTM organiseert sindsdien burgeruitwisselingen op de gebieden sport, educatie, cultuur, zorg en welzijn, bedrijfsleven en handel. Daarnaast verzorgt de vereniging kennisuitwisseling en kennisverdieping op wisselende thema’s als ouderenzorg, stedelijke vernieuwing, onderwijs en burgerbetrokkenheid.