Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Marivin: verschil tussen versies

 
Regel 1: Regel 1:
Dit maritieme evenement werd in 1998 voor het eerst gehouden bij het 75-jarig bestaan van de [[Piushaven]]. Stichting Thuishaven Tilburg haalde zo’n 120 historische bedrijfsschepen naar Tilburg. Daarnaast waren er optredens en andere activiteiten. In 2000 stond MariVin met de deelname van tweehonderd pleziervaartuigen in het teken van het grensoverschrijdend watertoerisme. Bij de editie van 2002 publiceerden Henk van [[Doremalen]] en Paul [[Spapens]] het boek Kanaal op het zand: Geschiedenis van het Wilhelminakanaal en van de Piushaven in Tilburg. Onder het thema water, wind en wol kwamen circa 120 historische bedrijfsvaartuigen naar de haven. Tevens werd de historische museumhaven officieel geopend en waren er optredens van Raymond van het Groenewoud, Fay Lovsky en Guus [[Meeuwis]]. In 2004 was het thema HavenInzicht en kreeg MariVin een nostalgische invulling met oude ambachten en stoommachines. Tevens gaven de Belgische en Nederlandse Marine presentaties en waren er optredens van onder anderen Bots en Hans Dulfer. Ook de historische schepen ontbraken niet. In 2005 stopte de organisatie vanwege een gebrek aan sponsors en vrijwilligers. In 2009 organiseerden enkele oudgedienden en de regio Zuid van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig het nieuwe havenfeest Tilburg te Water. Hiervoor kwamen tweehonderd historische schepen naar de Piushaven en waren er nautische demonstraties, theatervoorstellingen en muziekoptredens.[[Category:Tilburgs Lexicon]]
+
Dit maritieme evenement werd in 1998 voor het eerst gehouden bij het 75-jarig bestaan van de [[Piushaven]]. Stichting Thuishaven Tilburg haalde zo’n 120 historische bedrijfsschepen naar Tilburg. Daarnaast waren er optredens en andere activiteiten. In 2000 stond MariVin met de deelname van tweehonderd pleziervaartuigen in het teken van het grensoverschrijdend watertoerisme. Bij de editie van 2002 publiceerden [[Henk van Doremalen]] en [[Paul Spapens]] het boek Kanaal op het zand: Geschiedenis van het Wilhelminakanaal en van de Piushaven in Tilburg. Onder het thema water, wind en wol kwamen circa 120 historische bedrijfsvaartuigen naar de haven. Tevens werd de historische museumhaven officieel geopend en waren er optredens van Raymond van het Groenewoud, Fay Lovsky en [[Guus Meeuwis]]. In 2004 was het thema HavenInzicht en kreeg MariVin een nostalgische invulling met oude ambachten en stoommachines. Tevens gaven de Belgische en Nederlandse Marine presentaties en waren er optredens van onder anderen Bots en Hans Dulfer. Ook de historische schepen ontbraken niet. In 2005 stopte de organisatie vanwege een gebrek aan sponsors en vrijwilligers. In 2009 organiseerden enkele oudgedienden en de regio Zuid van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig het nieuwe havenfeest Tilburg te Water. Hiervoor kwamen tweehonderd historische schepen naar de Piushaven en waren er nautische demonstraties, theatervoorstellingen en muziekoptredens.
 +
 
 +
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 28 okt 2013 om 21:17

Dit maritieme evenement werd in 1998 voor het eerst gehouden bij het 75-jarig bestaan van de Piushaven. Stichting Thuishaven Tilburg haalde zo’n 120 historische bedrijfsschepen naar Tilburg. Daarnaast waren er optredens en andere activiteiten. In 2000 stond MariVin met de deelname van tweehonderd pleziervaartuigen in het teken van het grensoverschrijdend watertoerisme. Bij de editie van 2002 publiceerden Henk van Doremalen en Paul Spapens het boek Kanaal op het zand: Geschiedenis van het Wilhelminakanaal en van de Piushaven in Tilburg. Onder het thema water, wind en wol kwamen circa 120 historische bedrijfsvaartuigen naar de haven. Tevens werd de historische museumhaven officieel geopend en waren er optredens van Raymond van het Groenewoud, Fay Lovsky en Guus Meeuwis. In 2004 was het thema HavenInzicht en kreeg MariVin een nostalgische invulling met oude ambachten en stoommachines. Tevens gaven de Belgische en Nederlandse Marine presentaties en waren er optredens van onder anderen Bots en Hans Dulfer. Ook de historische schepen ontbraken niet. In 2005 stopte de organisatie vanwege een gebrek aan sponsors en vrijwilligers. In 2009 organiseerden enkele oudgedienden en de regio Zuid van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig het nieuwe havenfeest Tilburg te Water. Hiervoor kwamen tweehonderd historische schepen naar de Piushaven en waren er nautische demonstraties, theatervoorstellingen en muziekoptredens.