Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Jos W. Simons: verschil tussen versies

 
Regel 1: Regel 1:
Simons bemiddelde al een tijdje bij de verkoop van piano’s en harmoniums toen hij in 1917 zelf handelaar werd. Hij startte de piano- en ofgelhandel op het adres Goirkestraat 135. In 1928 betrok Simons, die pianoleraar, stemmer en organist was in de Goirkese [[kerk]], een nieuw winkelhuis op Goirkestraat 178-180. Het was een architectonische primeur voor Tilburg, omdat dit het eerste winkelhuis was dat met de bocht van de straat werd meegebouwd. De bouw van het ontwerp van Frans de [[Beer]] trok destijds vele belangstellenden. Tevens nam Simons een aangrenzende remise uit 1918 van de firma De [[Rooij van Dijk]] in gebruik. De vroegste klantenkring bestond voornamelijk uit Tilburgse geestelijke orden en congregaties, waarvoor ook vele harmoniums naar de missielanden werden geëxporteerd. In 1950 kwam P. Simons bij zijn vader in de zaak, die nog aanzienlijk werd uitgebreid. Sinds 1985 is daar de derde generatie Geert Simons actief.[[Category:Tilburgs Lexicon]]
+
Simons bemiddelde al een tijdje bij de verkoop van piano’s en harmoniums toen hij in 1917 zelf handelaar werd. Hij startte de piano- en ofgelhandel op het adres Goirkestraat 135. In 1928 betrok Simons, die pianoleraar, stemmer en organist was in de [[Goirkese kerk]], een nieuw winkelhuis op Goirkestraat 178-180. Het was een architectonische primeur voor Tilburg, omdat dit het eerste winkelhuis was dat met de bocht van de straat werd meegebouwd. De bouw van het ontwerp van Frans de [[Beer]] trok destijds vele belangstellenden. Tevens nam Simons een aangrenzende remise uit 1918 van de firma De [[Rooij van Dijk]] in gebruik. De vroegste klantenkring bestond voornamelijk uit Tilburgse geestelijke orden en congregaties, waarvoor ook vele harmoniums naar de missielanden werden geëxporteerd. In 1950 kwam P. Simons bij zijn vader in de zaak, die nog aanzienlijk werd uitgebreid. Sinds 1985 is daar de derde generatie Geert Simons actief.
 +
 
 +
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 28 mei 2011 om 12:24

Simons bemiddelde al een tijdje bij de verkoop van piano’s en harmoniums toen hij in 1917 zelf handelaar werd. Hij startte de piano- en ofgelhandel op het adres Goirkestraat 135. In 1928 betrok Simons, die pianoleraar, stemmer en organist was in de Goirkese kerk, een nieuw winkelhuis op Goirkestraat 178-180. Het was een architectonische primeur voor Tilburg, omdat dit het eerste winkelhuis was dat met de bocht van de straat werd meegebouwd. De bouw van het ontwerp van Frans de Beer trok destijds vele belangstellenden. Tevens nam Simons een aangrenzende remise uit 1918 van de firma De Rooij van Dijk in gebruik. De vroegste klantenkring bestond voornamelijk uit Tilburgse geestelijke orden en congregaties, waarvoor ook vele harmoniums naar de missielanden werden geëxporteerd. In 1950 kwam P. Simons bij zijn vader in de zaak, die nog aanzienlijk werd uitgebreid. Sinds 1985 is daar de derde generatie Geert Simons actief.