Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Jong, Marinus de

Marinus de Jong
Afbeelding gewenst
Volledige namen Marinus de Jong
Geboortedatum 06-01-1928
Geboorteplaats Rucphen
Adres Poelstraat 90
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 14-03-1945
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Op een braakliggend terrein aan de Poelstraat bracht Marinus een projectiel tot ontploffing dat hij gevonden had op een nabij gelegen stortplaats waar geallieerde militairen hun afval dumpten. Marinus kwam hierbij om het leven, terwijl 7 kinderen gewond raakten.