Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Heilig-Hartstoet: verschil tussen versies

Regel 1: Regel 1:
<foto><beeldonline>743308d2-a30b-419c-96de-77e12f5ccdd1</beeldonline></foto>Op 13 november werd naar aanleiding van de plaatsing van het [[Heilig-Hartmonument]] een Heilig-Hartstoet georganiseerd. In 1922 besloot men om er een jaarlijks terugkerende manifestatie van te maken. In 1923 was er sprake van een allegorische Heilig-Hartstoet met gekostumeerde figuranten en [[praalwagens]]. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stoet steeds minder populair. Onder voorzitterschap van pastoor Franciscus van [[Miert]] besloot het Heilig-Hartcomité om het fenomeen een nieuwe impuls te geven. Luc van [[Hoek]] kreeg de opdracht om een stoet te ontwerpen. Deze vernieuwde Heilig-Hartprocessie trok in 1955 door de stad, waarbij negen groepen het thema Triomf van de liefde uitbeeldden. In 1966 werd de laatste editie georganiseerd.
+
<foto><beeldonline>743308d2-a30b-419c-96de-77e12f5ccdd1</beeldonline></foto>Op 13 november werd naar aanleiding van de plaatsing van het [[Heilig-Hartmonument]] een Heilig-Hartstoet georganiseerd. In 1922 besloot men om er een jaarlijks terugkerende manifestatie van te maken. In 1923 was er sprake van een allegorische Heilig-Hartstoet met gekostumeerde figuranten en [[praalwagens]]. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stoet steeds minder populair. Onder voorzitterschap van pastoor [[Franciscus van Miert]] besloot het Heilig-Hartcomité om het fenomeen een nieuwe impuls te geven. [[Luc van Hoek]] kreeg de opdracht om een stoet te ontwerpen. Deze vernieuwde Heilig-Hartprocessie trok in 1955 door de stad, waarbij negen groepen het thema Triomf van de liefde uitbeeldden. In 1966 werd de laatste editie georganiseerd.
  
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 5 nov 2012 om 21:38

Op 13 november werd naar aanleiding van de plaatsing van het Heilig-Hartmonument een Heilig-Hartstoet georganiseerd. In 1922 besloot men om er een jaarlijks terugkerende manifestatie van te maken. In 1923 was er sprake van een allegorische Heilig-Hartstoet met gekostumeerde figuranten en praalwagens. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stoet steeds minder populair. Onder voorzitterschap van pastoor Franciscus van Miert besloot het Heilig-Hartcomité om het fenomeen een nieuwe impuls te geven. Luc van Hoek kreeg de opdracht om een stoet te ontwerpen. Deze vernieuwde Heilig-Hartprocessie trok in 1955 door de stad, waarbij negen groepen het thema Triomf van de liefde uitbeeldden. In 1966 werd de laatste editie georganiseerd.