Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

G.J. Veldman: verschil tussen versies

 
Regel 1: Regel 1:
In 1910 begon de uit Gouda afkomstige Johannes Veldman een fotozaak op de Heuvel. Aanvankelijk adverteerde hij als Fotografisch Atelier Veldman, gespecialiseerd in fotografie, vergrotingen en fotoartikelen. Johannes overleed in 1947, waarna de zaak werd voortgezet door zijn zoon Gérard. Die stond te boek als Foto- en Kinohandel G.J. Veldman en was ook filmproducent. Hij maakte onder meer de film Reizigers tegen wil en dank, over Nederlandse repatrianten na de Tweede Wereldoorlog (1946), en een commercial over een nieuwe portemonnee (Port Quick), die deels op het Tilburgse treinstation werd opgenomen (1966). Gérard opende in 1965 een filiaal in de Juliana van Stolbergstraat, dat na de sloop van het winkelhuis op de Heuvel de enige vestiging werd. De zaak werd in 1971 opgeheven.[[Category:Tilburgs Lexicon]]
+
<foto><beeldonline>1873663f-4bdc-40cd-9f42-c36e733f90d6</beeldonline></foto>In 1910 begon de uit Gouda afkomstige Johannes Veldman een fotozaak op de Heuvel. Aanvankelijk adverteerde hij als Fotografisch Atelier Veldman, gespecialiseerd in fotografie, vergrotingen en fotoartikelen. Johannes overleed in 1947, waarna de zaak werd voortgezet door zijn zoon Gérard. Die stond te boek als Foto- en Kinohandel G.J. Veldman en was ook filmproducent. Hij maakte onder meer de film Reizigers tegen wil en dank, over Nederlandse repatrianten na de Tweede Wereldoorlog (1946), en een commercial over een nieuwe portemonnee (Port Quick), die deels op het Tilburgse treinstation werd opgenomen (1966). Gérard opende in 1965 een filiaal in de Juliana van Stolbergstraat, dat na de sloop van het winkelhuis op de Heuvel de enige vestiging werd. De zaak werd in 1971 opgeheven.
 +
 
 +
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 10 mrt 2012 om 15:24

In 1910 begon de uit Gouda afkomstige Johannes Veldman een fotozaak op de Heuvel. Aanvankelijk adverteerde hij als Fotografisch Atelier Veldman, gespecialiseerd in fotografie, vergrotingen en fotoartikelen. Johannes overleed in 1947, waarna de zaak werd voortgezet door zijn zoon Gérard. Die stond te boek als Foto- en Kinohandel G.J. Veldman en was ook filmproducent. Hij maakte onder meer de film Reizigers tegen wil en dank, over Nederlandse repatrianten na de Tweede Wereldoorlog (1946), en een commercial over een nieuwe portemonnee (Port Quick), die deels op het Tilburgse treinstation werd opgenomen (1966). Gérard opende in 1965 een filiaal in de Juliana van Stolbergstraat, dat na de sloop van het winkelhuis op de Heuvel de enige vestiging werd. De zaak werd in 1971 opgeheven.