Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Frans van Meerendonk: verschil tussen versies

 
Regel 1: Regel 1:
Deze architect was de zoon van Cees van [[Meerendonk]]. Zij werkten geruime tijd samen op het bureau, waarna Frans het voortzette. Zijn eerste beeldbepalende ontwerp was dat voor de [[Christus Koningschool]] (1949). Later werden nog diverse schoolgebouwen van hem gerealiseerd, zoals de blo-scholen in de Nazarethstraat (1951), de Sint Josephstraat (1952) en de Bisschop Janssensstraat (1963), en de voormalige hts ([[Avans Hogeschool]]) met sportzaal aan de Professor Cobbenhagenlaan (1969). Ook tekende hij sociale woningbouwprojecten. Het meest omvangrijke project, van bijna 450 huizen, ontstond in de hoek van de Jan Truijenlaan, het Pater van den Elsenplein en de Broekhovenseweg.[[Category:Tilburgs Lexicon]]
+
Deze architect was de zoon van [[Cees van Meerendonk]]. Zij werkten geruime tijd samen op het bureau, waarna Frans het voortzette. Zijn eerste beeldbepalende ontwerp was dat voor de [[Christus Koningschool]] (1949). Later werden nog diverse schoolgebouwen van hem gerealiseerd, zoals de blo-scholen in de Nazarethstraat (1951), de Sint Josephstraat (1952) en de Bisschop Janssensstraat (1963), en de voormalige hts ([[Avans Hogeschool]]) met sportzaal aan de Professor Cobbenhagenlaan (1969). Ook tekende hij sociale woningbouwprojecten. Het meest omvangrijke project, van bijna 450 huizen, ontstond in de hoek van de Jan Truijenlaan, het Pater van den Elsenplein en de Broekhovenseweg.
 +
 
 +
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 16 okt 2012 om 22:31

Deze architect was de zoon van Cees van Meerendonk. Zij werkten geruime tijd samen op het bureau, waarna Frans het voortzette. Zijn eerste beeldbepalende ontwerp was dat voor de Christus Koningschool (1949). Later werden nog diverse schoolgebouwen van hem gerealiseerd, zoals de blo-scholen in de Nazarethstraat (1951), de Sint Josephstraat (1952) en de Bisschop Janssensstraat (1963), en de voormalige hts (Avans Hogeschool) met sportzaal aan de Professor Cobbenhagenlaan (1969). Ook tekende hij sociale woningbouwprojecten. Het meest omvangrijke project, van bijna 450 huizen, ontstond in de hoek van de Jan Truijenlaan, het Pater van den Elsenplein en de Broekhovenseweg.