Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Bombardement Tilburg, St. Josephstraat.: verschil tussen versies

k (Beveiligde "Bombardement Tilburg, St. Josephstraat." ([edit=sysop] (vervalt niet)))
 
(4 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 8: Regel 8:
  
  
In 1941 beheerste de Duitse luchtmacht het luchtruim en het zou nog jaren duren voordat de Engelsen en Amerikanen hun massale aanvallen op Duitse steden zouden gaan uitvoeren. Maar toch, zo nu en dan bombardeerde de Engelse luchtmacht, meestal ‘s nachts, doelen in Nederland. De Duitse propaganda probeerde het feit dat daarbij ook burgerslachtoffers vielen uit te buiten. Op aanplakbiljetten stond te lezen dat Engelse vliegers geen genade kennen voor vreedzame burgers
+
In het begin van de oorlog beheerste de Duitse luchtmacht het luchtruim en het zou nog jaren duren voordat de Engelsen en Amerikanen hun massale aanvallen op Duitse steden zouden gaan uitvoeren. Toch bombardeerde de Engelse luchtmacht ook in de eerste oorlogsjaren zo nu en dan doelen in Nederland en dat gebeurde meestal ‘s nachts. De Duitse propaganda probeerde het feit dat daarbij ook burgerslachtoffers vielen uit te buiten. Op aanplakbiljetten stond te lezen dat Engelse vliegers geen genade kenden voor vreedzame burgers.
Tilburg is tot twee maanden voor de bevrijding vrijwel gespaard gebleven voor luchtaanvallen. Vrijwel, want in de nacht van 30 op 31 juli 1942, om half twee, vielen er vier Engelse bommen - waarvan er drie ontploften - in de St. Josephstraat ter hoogte van de Hoogvensestraat.  Drie mensen kwamen daarbij om het leven, waaronder een inwoner uit Moergestel (Marinus van de Wiel). Drie mensen werden zwaargewond. Vier huizen werden totaal verwoest, terwijl vijf woningen ernstig werden beschadigd.  
+
Tilburg is tot twee maanden voor de bevrijding vrijwel gespaard gebleven voor luchtaanvallen. Vrijwel, want in de nacht van 30 op 31 juli 1942, om half twee, vielen er vier Engelse bommen - waarvan er drie ontploften - in de St. Josephstraat ter hoogte van de Hoogvensestraat.  Drie mensen kwamen daarbij om het leven. Drie mensen raakten zwaargewond. Vier huizen werden totaal verwoest, vijf ernstig beschadigd.
 
</oorlogsslachtoffer>
 
</oorlogsslachtoffer>
[[category:gebeurtenissen]]
 

Huidige versie van 21 dec 2012 om 11:20


In het begin van de oorlog beheerste de Duitse luchtmacht het luchtruim en het zou nog jaren duren voordat de Engelsen en Amerikanen hun massale aanvallen op Duitse steden zouden gaan uitvoeren. Toch bombardeerde de Engelse luchtmacht ook in de eerste oorlogsjaren zo nu en dan doelen in Nederland en dat gebeurde meestal ‘s nachts. De Duitse propaganda probeerde het feit dat daarbij ook burgerslachtoffers vielen uit te buiten. Op aanplakbiljetten stond te lezen dat Engelse vliegers geen genade kenden voor vreedzame burgers. Tilburg is tot twee maanden voor de bevrijding vrijwel gespaard gebleven voor luchtaanvallen. Vrijwel, want in de nacht van 30 op 31 juli 1942, om half twee, vielen er vier Engelse bommen - waarvan er drie ontploften - in de St. Josephstraat ter hoogte van de Hoogvensestraat. Drie mensen kwamen daarbij om het leven. Drie mensen raakten zwaargewond. Vier huizen werden totaal verwoest, vijf ernstig beschadigd.