Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Benthem Crouwel Architekten: verschil tussen versies

 
Regel 1: Regel 1:
Dit Amsterdamse architectenbureau ontwierp in 1992 de parkeergarage in de hoek van de Veemarkstraat en de Spoorlaan. Drie jaar later was het bouwwerk een feit. In 1998 werd het direct daaraan grenzende Popcentrum [[013]] gerealiseerd, eveneens naar een ontwerp van Benthem Crouwel. Al in 1986 tekende het bureau het stedenbouwkundige plan voor een voormalig fabrieksterrein tussen het [[Wilhelminapark]] en de Kuiperstraat. Tevens zat in de opdracht een verbouwing van een fabrieksgebouw van de firma Thomas de [[Beer]] tot museum De [[Pont]]. Dit werk werd in 1992 afgerond. Nu liggen er bij dit bureau plannen voor een uitbreiding van De Pont met een beeldbepalend entreegebouw.[[Category:Tilburgs Lexicon]]
+
Dit Amsterdamse architectenbureau ontwierp in 1992 de parkeergarage in de hoek van de Veemarkstraat en de Spoorlaan. Drie jaar later was het bouwwerk een feit. In 1998 werd het direct daaraan grenzende [[013, Popcentrum|Popcentrum 013]] gerealiseerd, eveneens naar een ontwerp van Benthem Crouwel. Al in 1986 tekende het bureau het stedenbouwkundige plan voor een voormalig fabrieksterrein tussen het [[Wilhelminapark]] en de Kuiperstraat. Tevens zat in de opdracht een verbouwing van een fabrieksgebouw van de firma [[Beer, Thomas de|Thomas de Beer]] tot museum [[Pont, De|De Pont]]. Dit werk werd in 1992 afgerond. Nu liggen er bij dit bureau plannen voor een uitbreiding van De Pont met een beeldbepalend entreegebouw.
 +
 
 +
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 29 mei 2011 om 16:44

Dit Amsterdamse architectenbureau ontwierp in 1992 de parkeergarage in de hoek van de Veemarkstraat en de Spoorlaan. Drie jaar later was het bouwwerk een feit. In 1998 werd het direct daaraan grenzende Popcentrum 013 gerealiseerd, eveneens naar een ontwerp van Benthem Crouwel. Al in 1986 tekende het bureau het stedenbouwkundige plan voor een voormalig fabrieksterrein tussen het Wilhelminapark en de Kuiperstraat. Tevens zat in de opdracht een verbouwing van een fabrieksgebouw van de firma Thomas de Beer tot museum De Pont. Dit werk werd in 1992 afgerond. Nu liggen er bij dit bureau plannen voor een uitbreiding van De Pont met een beeldbepalend entreegebouw.