Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Amaliaschool: verschil tussen versies

Regel 1: Regel 1:
In 1892 kreeg architect Henri van den [[Abeelen]] de Nederduits Hervormde Gemeente te Tilburg de opdracht om een bewaarschool (kleuterschool) te bouwen. Deze Amaliaschool was tot 1965 gevestigd in het deel van de Lange Nieuwstraat dat later de naam Korte Nieuwstraat kreeg. De school was vernoemd naar Amalia van Solms, de vrouw van stadhouder Frederik Hendrik. Nadat de kleuterschool uit het pand vertrokken was, zat er geruime tijd een snoepfabriek. In 2003 werd er een praktijk voor fysiotherapie gevestigd.
+
In 1892 kreeg architect Henri van den [[Abeelen]] van de Nederduits Hervormde Gemeente te Tilburg de opdracht om een bewaarschool (kleuterschool) te bouwen. Deze Amaliaschool was tot 1965 gevestigd in het deel van de Lange Nieuwstraat dat later de naam Korte Nieuwstraat kreeg. De school was vernoemd naar Amalia van Solms, de vrouw van stadhouder Frederik Hendrik. Nadat de kleuterschool uit het pand vertrokken was, zat er geruime tijd een snoepfabriek. In 2003 werd er een praktijk voor fysiotherapie gevestigd.
  
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 1 mei 2011 om 22:34

In 1892 kreeg architect Henri van den Abeelen van de Nederduits Hervormde Gemeente te Tilburg de opdracht om een bewaarschool (kleuterschool) te bouwen. Deze Amaliaschool was tot 1965 gevestigd in het deel van de Lange Nieuwstraat dat later de naam Korte Nieuwstraat kreeg. De school was vernoemd naar Amalia van Solms, de vrouw van stadhouder Frederik Hendrik. Nadat de kleuterschool uit het pand vertrokken was, zat er geruime tijd een snoepfabriek. In 2003 werd er een praktijk voor fysiotherapie gevestigd.