Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Willem Witteveen

Prof.dr. Willem Witteveen in juni 2014.jpg

Rechtsgeleerde en politicus prof. dr. Willem Witteveen (Rotterdam 1952) was sinds 1990 hoogleraar aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Tilburg. Daarnaast was hij daar 'founding dean' van het Liberal Arts college, vakgroepvoorzitter en lid van vele facultaire en universitaire commissies. Bovendien was hij voor de Partij van de Arbeid lid van de Eerste Kamer.

Willem Witteveen kwam op 17 juli 2014, samen met zijn vrouw en dochter, in de Oekraïne om het leven bij de vliegramp met de MH17. Ter nagedachtenis aan de overleden hoogleraar en zijn dochter Marit, die aan de Tilburgse universiteit studeerde, stelde de Universiteit van Tilburg een jaarlijkse beurs en een studieprijs in. Ook is een tweetal ruimtes ingericht met een kunstwerk dat herinnert aan Willem Witteveen; een bij Liberal Arts and Sciences op de begane grond, een op de tweede verdieping van het Montesquieu gebouw, tegenover zijn oude kamer.