Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Vroemen, Friedrich Johannes Hubertus

Frits Vroemen
Vroemen.PNG
NvhZ 23 juni 1945
Volledige namen Friedrich Johannes Hubertus Vroemen
Geboortedatum 04-12-1925
Geboorteplaats Tilburg
Adres Groenstraat 41
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat ongehuwd
Beroep fabrieksarbeider
Overlijdensdatum 21-02-1945
Plaats van overlijden Buchenwald (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Friedrich (Frits) Johannes Hubertus Vroemen (Geb. Tilburg 4-12-1925– gest. Buchenwald 21-2-1945), textielarbeider. Zoon van Johann Vroemen (1892-1973) en Huberta Maria Marinus (1893-1980).Frits overlijdt op 21-02-1945 in Buchenwald. Hij was niet getrouwd.

Achtergrond en jeugd

Frits wordt op 4 december 1925 te Tilburg geboren als zoon van Johann Vroemen, magazijnchef, en Huberta Maria Vroemen. Hij heeft twee oudere broers en een jonger zusje.

Arbeidsinzet in Duitsland

Op 10 november 1942 vertrekt Frits naar Duitsland vanwege de arbeidsinzet en komt terecht op een landbouwbedrijf.

Om onbekende reden wordt hij op 3 mei 1944 in Beckum (D) opgepakt door de Gestapo en opgesloten in politiekamp Münster. Op 28 juli 1944 wordt Frits overgebracht naar kamp Buchenwald. Hier krijgt hij een rode driehoek op zijn persoonskaart wat betekent dat hij bestempeld werd als politiek gevangen.

Met het naderen van het einde van de oorlog wordt de situatie in kamp Buchenwald steeds slechter. Er is in het overbevolkte kamp een groot gebrek aan eten, medische zorg en hygiëne. De gevangenen raken erg verzwakt en vatbaar voor allerlei ziektes. Zo ook Frits die ruim 6 maanden na aankomst overlijdt.

Bronnen

Literatuur

  • Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Gebeurtenis

Externe link