Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Voetbalvereniging Biezenmortel

In Tilburg zijn er altijd veel voetbalverenigingen geweest. Regionaal Archief Tilburg neemt ze op in de Wiki Midden-Brabant. Samen met onderzoeker Thijs Kemmeren vullen we deze voetbal-lemma’s aan met informatie en foto’s. Van veel verenigingen hebben we weinig tot geen informatie. Kan jij ons daarbij helpen? Stuur je verhalen, informatie en/of foto’s naar info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Voetbal. Zo laten we met zijn allen de kennis over het rijke voetbalverleden van de gemeente Tilburg groeien. Alvast bedankt!

Bekijk ook onze voetbalfoto’s op Pinterest.Voetbalvereniging Biezenmortel
12.2 VCB blz 19 S9 blz 62.jpg
Het eerste elftal eind jaren 60. Vlnr. staand: J. Vissers, J. Kuijpers, R. Schapendonk, W. Kuijpers, A. Smits, A. van Vugt, B. van Iersel, F. Berkelmans, en P. Kuijpers. Knielend: M. van de Pas, W. Moonen, A. Schapendonk, J. van Rijswijk en J. van Vugt.


Voetbalvereniging Biezenmortel
VCB.JPG
2008


Voetbalvereniging Biezenmortel
12.4 VCB burg Dijkstra.JPG
Burgemeester Wim Dijkstra opende in 1994 de verbouwde kantine. Links toenmalig voorzitter Ad Witlox.

In de loop van de vijftiger jaren was de aanloop naar een eigen vereniging in Biezenmortel al zichtbaar. Enkele jongeren zochten elkaar op z’n tijd op om een wedstrijdje te spelen, soms tegen een team van de Petrusschool, dan weer tegen een team van de Jonge Boerenstand, maar meestal tegen het voetbalteam van Huize Assisië, want daar was een goed veld en kleedruimte. Aan de bar van café Mallens viel medio 1961 het besluit een eigen club op te richten. Op zondag 29 oktober 1961 hield men in het Gemeenschapshuis de oprichtingsvergadering. De naam van de club was aanvankelijk B.V.C., de Biezenmortelse Voetbal Club. Kees van Zon werd voorzitter, Ben Derks secretaris, Ties Mallens penningmeester en voorts namen Wim Mallens en Thijs Coppens zitting in het eerste bestuur. Bij de inschrijving van de vereniging bij de KNVB bleek dat er in Den Bosch al een club was met de naam B.V.C. Vandaar dat men de naam wijzigde in V.C.B., de Voetbal Club Biezenmortel. De officiële inschrijving bij de KNVB dateert van 4 augustus 1962. Het terrein van V.C.B. is op 1 september 1962 in gebruik genomen. Op verzoek van V.C.B. heeft S.S.S. op 2 september de openingswedstrijd gespeeld, tegen Haarsteeg. Haarsteeg won de wedstrijd met 2-1. In 1994 opende burgemeester Wim Dijkstra de verbouwde kantine door de naam VCB te onthullen. Beroemd zijn de derbywedstrijden tegen SSS, waarbij meer dan duizend supporters van beide kampen aanwezig zijn.


links

Voetbal Club Biezenmortel