Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Videogroep Udenhout

Stichting Videogroep Udenhout is opgericht op 26 augustus 2008, na een jaar van voorbereidingen, gesprekken met de diverse adviseurs en een haalbaarheidsonderzoek en analyse, of er in "het Udenhoutse" voldoende draagkracht zou zijn. Deze hebben ons doen besluiten tot het opzetten/stichten van onze Stichting Videogroep Udenhout.

Dit werd later door de Udenhoutse dorpsraad beloond met een startsubsidie en het verzoek tot medewerking aan een tweetal filmproducties. Dat laat zien dat onze doelstelling aangeslagen is.

Inmiddels zijn wij vele jaren verder en mogen wij ons verheugen dat we met meer dan 23 enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers, die door de jaren heen, door in- en externe cursussen, zijn gegroeid in hun kennis en vaardigheden. Deze vrijwilligers bezitten gezamenlijk alle disciplines die noodzakelijk zijn voor het professioneel vastleggen van gebeurtenissen. Het schrijven van het script, het zoeken van de juiste locaties, het uitwerken van de benodigde faciliteiten, het cateren van alle medewerkers op locatie, het regisseren van de film, het opstellen en bepalen van de benodigde apparatuur, het inspreken van de benodigde teksten tot het afmonteren van de film. Zelfs het verzorgen van de lay-out van de hoes en het dupliceren en assembleren van de Dvd’s behoren tot onze vaardigheden.

Onze wortels zijn ontsprongen in Udenhout, waar ook het merendeel van onze medewerkers woont en wat ook ons grootste werkgebied is. Door de herinrichting van de gemeentes is ons werkgebied enigszins verruimd, wat niet wegneemt dat ons hart bij de Udenhoutse samenleving blijft liggen.