Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Udenhoutse Vriendenkring

Voor de Tweede Wereldoorlog was er in Udenhout een Vriendenkring, bestaande uit enkele notabelen, prominenten, dienstverlenende functionarissen, rijke renteniers en gezeten boeren. Het was een netwerkorganisatie, zoals er tegenwoordig zoveel zijn, bijvoorbeeld de Lionsclub. Mensen betaalden contributie en volgens de reglementen was er ook sprake van boete als men niet naar de bijeenkomsten kwam. Het concept was hetzelfde als bij de Lionsclub: elkaar ontmoeten, netwerken, informatie uitwisselen, soms een spreker.

In de periode van 1926 tot 1938 vinden we op de ledenlijst van de Vriendenkring onder andere: notaris Van Acker, Jan Beekmans, de zaakvoerder van de boerenbond Graard Bergmans, Jan Bergmans, Jo Boom, aannemer Jôsje de Gôolse (Brekelmans), Sjef Burgmans, de oude bovenmeester van de voormalige openbare school meester Coppens, bakker Pieter van Dam, Jan Danklof, burgemeester De Goeij, Harrie Haen, de directeur van het postkantoor Hosli, Tinus Keuninx, burgemeester De Klerk, commies Korthout, dokter Lobach, Harrie Lommers van het timmerbedrijf, directeur Mols van de steenfabriek, meester Van Oss van de landbouwschool, heerboer Frans van de Pas, Willem van de Pas, slager Pieter Pijnenburg, gemeente-ontvanger Robben, Jan van Rooij, Janus van de Ven, wethouder Verbunt, Bart Vercammen, Kees Verhoeven, Henri Verhoeven, Frans Vermeer, gemeentesecretaris Pieter Vermeer, Willem Versteijnen, Janus van de Voort, wethouder Van de Voort en Kees van Zijl.