Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Triborgh: verschil tussen versies

(Bronnen)
(Bronnen)
Regel 51: Regel 51:
  
 
==Bronnen==
 
==Bronnen==
*BHIC handelsregister 4673<br>
+
*BHIC kamer van Koophandel Tilburg - handelsregister Toegang 404A dossier 4673<br>
 
*Gorp, P.J.M. van. ''Tilburg, eens de wolstad van Nederland : bloei en ondergang van de Tilburgse wollenstoffenindustrie.'' Eindhoven : Bura boeken, 1987.
 
*Gorp, P.J.M. van. ''Tilburg, eens de wolstad van Nederland : bloei en ondergang van de Tilburgse wollenstoffenindustrie.'' Eindhoven : Bura boeken, 1987.
  

Versie van 13 jun 2017 om 15:43

Onderzoek door Bakker, Jacques de


Triborgh
Fabriek.jpg
Type bedrijf Wollenstoffenfabriek
Vestigingsadres Bis. Zwijssenstraat
Datum oprichting 1938
Datum opheffing 1961
Eigenaars / oprichters Wim van Spaendonck
Opvolging Samengegaan in VéTéWé.

Algemene omschrijving

Deze wollenstoffenfabriek werd in 1938 opgericht door Wim van Spaendonck aan de Bisschop Zwijsenstraat. Het bedrijf kwam deels in de oude fabriekspanden die ooit voor Pieter Vreede waren gebouwd. Onder meer Jos. Bedaux ontwierp hier enkele uitbreidingen, waarvan aan de Ververstraat nog een pand resteert. In 1960 werd de productie van Triborgh verplaatst naar L.E. van den Bergh. In 1961 ging Triborgh met dit bedrijf en met J.A.A. Kerstens op in de Verenigde Tilburgse Textielfabrieken (VéTéWé).

De bedrijfsgebouwen in de hoek van de Bisschop Zwijsenstraat en Primus van Gilsstraat werden gesloopt. In 1996 werd hier het ontwerp voor appartementengebouwen van Bedaux De Brouwer Architecten gerealiseerd. In één daarvan is een gedenksteen ingemetseld die in de fabrieksgevel stond. Deze herinnert aan het 12½-jarig jubileum van Triborgh (1951) en werd ontworpen door Jaak Kreijkamp.


Gezinskaart

Tilburg op de Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Het Geheugen van Tilburg

Externe link

Triborgh op TilburgopdeKaart.nl

Opmerkingen

Bronnen

  • BHIC kamer van Koophandel Tilburg - handelsregister Toegang 404A dossier 4673
  • Gorp, P.J.M. van. Tilburg, eens de wolstad van Nederland : bloei en ondergang van de Tilburgse wollenstoffenindustrie. Eindhoven : Bura boeken, 1987.