Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Topsport

BalkTiu.jpg

In het sportcentrum bevindt zich een rij wandtegels, met de namen van studenten die zowel in hun studie als in hun sport iets bijzonders wisten te bereiken: de Wall of Fame. De reeks is gestart in 2015 en wordt elk jaar uitgebreid met hooguit drie topsportende studenten (die kunnen ook bij Fontys of Avans studeren).

Knaven.jpg

Wall of Fame

Op de tegels vinden we de namen van onder meer hockeyers Marcel Balkestein (Fiscale economie), die in 2012 met het Nederlands team een zilveren medaille won op de Olympische spelen in Londen en Laura Nunnink (International Business Administration) die brons won met het Nederlands team bij de Champions Trophy in Argentinië in 2015. Ook baanwielrenster Shanne Braspennincx (Marketing) heeft een plek, omdat ze zilver won op het WK Keirin in Parijs in 2014.

Taekwondo Tommy Mollet (Communicatie- en informatiewetenschappen ) schopte het in 2012 tot de kwartfinales van de Olympische Spelen en behaalde meerdere podiumplaatsen op EK’s en WK’s. Roeier Dogus Köker (Economie) werd in 2015 roeikampioen van Turkije, terwijl Maarten Brekelmans (Finance) met de Tilburg Trappers in dat jaar voor de tweede keer Nederlands kampioen ijshockey werd.

Bijzonder waren ook de prestaties van wielrenner Servais Knaven (foto), die in de jaren negentig economie studeerde en in 2001 de 99e editie van de wielerklassieker Parijs-Roubaix op zijn naam schreef. Later werd hij ploegleider. Judoka Monique van der Lee werd in 1995 wereldkampioene in de zogeheten Open klasse (alle gewichtscategorieën). Haar erelijst vermeldt verder onder meer twee bronzen WK-medailles en vier Europese titels.

Groenen.jpg

In 2017 - het lustrumjaar van de universiteit - maakte Jackie Groenen (Nederlands Recht, foto) furore als lid van het Nederlands voetbalelftal dat in eigen land Europees kampioen werd. Vanaf 2019 speelt deze middenveldster - en voormalig judoka - bij Manchester United. Ook voetbalster Kirsten van de Ven (Sociale Psychologie) maakt deel uit van de Wall of Fame, vanwege het brons dat ze met het damesvoetbalelftal won tijdens het EK van 2009.Een bijzondere vermelding waard is Ireen van den Assem (foto), afkomstig uit een Tilburgse hockeyfamilie. Zij studeerde aan de Johan Cruijff Academy en won met het Nederlands team onder meer het Europees kampioenschap in 2017 en 2019 en het wereldkampioenschap in 2018.

Ireenvandenassem.jpg

Eveneens bijzonder is Chilton Galimo, student Communicatie- en informatiewetenschappen, die in mei 2017 het EK hiphop solo battle won. Eerder werd hij in dat genre tweemaal wereldkampioen en één keer Europees kampioen.