Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Toneelzolder

Dankzij veel inzet van een aantal dames beschikt basisschool de Wichelroede over een omvangrijke collectie kostuums. Deze worden uitgeleend aan de kinderen of tegen een kleine vergoeding verhuurd. De opbrengst komt ten goede aan de school of aan een goed doel.

In 1982 vierde Udenhout haar 750-jarig bestaan en leerlingen van de school hadden een toneelstuk ingestudeerd. Daar hoorde natuurlijk passende kleding bij en toenmalige hoofd van de school, frater Neijnens, herinnerde zich dat er op de zolder van de school nog kleding lag uit de tijd van Gaudeamus. De benodigde kleding voor het toneelstuk was toen zo gevonden. In de eerstvolgende schoolkrant De Petruspost stond een oproep voor moeders die bereid waren die kleding van Gaudeamus te wassen. Vijf dames gaven daar gehoor aan. De dames zijn een heel jaar lang bezig geweest met het wassen en het repareren van de kleding, het vervangen van versleten elastiek en het afwerken van naden van kleding. Het was het begin van wat zou uitgroeien tot een florerende toneelzolder.