Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Tilburg University Society

BalkTiu.jpg


In het najaar 2009 is Tilburg University Society van start gegaan. Het betreft een initiatief van de gezamenlijke faculteiten en het College van Bestuur om de werelden van openbaar bestuur, politiek, bedrijfsleven en wetenschap te verbinden. Tilburg University Society wordt geleid door hoogleraar Sylvester Eijffinger. De bijeenkomsten vinden vaak plaats in sociëteit De Witte in Den Haag, onder de rook van het Binnenhof, maar ook bij Tilburg University of op andere locaties in Noord-Brabant.

Eijffinger.jpg

Besloten bijeenkomsten

De bijeenkomsten zijn besloten, zodat de 40 tot 50 genodigden vrijelijk van gedachten kunnen wisselen over actuele maatschappelijke vraagstukken. Sinds het begin is een dertigtal bijeenkomsten georganiseerd, onder meer over energietransitie, publiek leiderschap, digitalisering en privacy, zorg en corporate responsability. Tot de sprekers behoorden onder meer Klaas Knot, president van De Nederlandse Bank, schrijfster Désanne van Brederode, oud-premier Jan Peter Balkenende en ING topman Ralph Hamers. Wetenschappers van de universiteit verzorgen eveneens een lezing, of treden op als referent. Het is van de manieren waarop de betekenis van Tilburgse onderzoek vorm krijgt.

Platform voor externe relaties

In 2016 is Tilburg University Society samengegaan met de afdeling Development & Alumni Relations van de universiteit, waarmee het een platform voor externe relaties, maar ook alumni is geworden. Ook wordt samengewerkt met de Vrienden van Cobbenhagen, in een serie lectures waarvan de eerste in 2017 werd verzorgd door de Turkse econoom Dani Rodrik, verbonden aan Harvard University, aan de John F. Kennedy School.