Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Tilburg Research

BalkTiu.jpg

Periodiek over onderzoek

Tilburg Research is een periodiek over onderzoek van Tilburg University en de impact daarvan op de samenleving. Het blad is bedoeld voor stakeholders en relaties uit de wereld van de politiek, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Daarnaast is de inhoud (online) beschikbaar voor medewerkers van de universiteit, de media, alumni en het grote publiek.

Kennisoverdracht vindt plaats via interviews, impactverhalen en samenvattingen van research output. Het blad bevat ook (gast)columns, boekbesprekingen, debatverslagen, korte berichten en fotoreportages.

Nederlands en Engels

Het eerste nummer verscheen in 2003 als ‘kwartaalbericht over wetenschappelijk onderzoek van de UvT’, aanvankelijk in het Nederlands, later in het Engels. De in die tijd zes-pagina’s tellende uitgave werd geproduceerd door de toenmalige afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen. Anno 2017 wordt het magazine geproduceerd door de wetenschapsredacteuren van de afdeling Marketing & Communicatie zowel in het Nederlands (print) als in het Engels (online).

Thematisch magazine

Het kwartaalbericht ontwikkelde zich tot een 40-pagina’s tellend magazine met telkens een hoofdthema. Zo verschenen er themanummers over: impact (2017), big data (2015), social innovation (2014), duurzame zorg (2013, 2009), zingeving (2011), zelfredzaamheid (2010), innovatie (2010, 2008), klimaatverandering (2009) en arbeidsmarkt (2008). Afzonderlijke artikelen vinden hun weg naar diverse online webdossiers.