Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Tentoonstelling Stad Tilburg 1934: verschil tussen versies

 
Regel 1: Regel 1:
Bij het 125-jarig bestaan van de stad Tilburg werd van 28 juni tot en met 31 juli 1934 een internationale tentoonstelling voor handel en industrie georganiseerd. Dit festijn vond plaats op de kruising van de Enschotsestraat en de Ringbaan-Oost. Op de tentoonstelling konden bedrijven hun handel, diensten en producten presenteren, waarbij er uiteraard veel ruimte was voor de Tilburgse nijverheid. Vooral de [[textielindustrie]] kreeg in de crisistijd de nodige aandacht en er werd zelfs een wollenstoffenfabriek in werking ingericht. De tentoonstelling bestond verder uit hallen met machines, nijverheidsproducten en kunstnijverheidsproducten, een kunstzaal, een afdeling toerisme en een attractiepark. Het totale complex was ontworpen door Jan van der [[Valk]], die zich hiervoor liet inspireren door Venetië. Deze stad had ook al model gestaan voor de [[Tentoonstelling Stad Tilburg 1809-1909]]. De programmabrochure meldde dat het vooral geen saai evenement mocht worden met de letterlijke woorden: ‘Wie de Brabanders kent, weet wel dat het stoere werkers zijn, doch dat zij ook heel aardig de bloemetjes buiten kunnen zetten.’ De tentoonstelling werd misschien om die reden ook door Tilburgers massaal bezocht.[[Category:Tilburgs Lexicon]]
+
Bij het 125-jarig bestaan van de stad Tilburg werd van 28 juni tot en met 31 juli 1934 een internationale tentoonstelling voor handel en industrie georganiseerd. Dit festijn vond plaats op de kruising van de Enschotsestraat en de Ringbaan-Oost. Op de tentoonstelling konden bedrijven hun handel, diensten en producten presenteren, waarbij er uiteraard veel ruimte was voor de Tilburgse nijverheid. Vooral de [[textielindustrie]] kreeg in de crisistijd de nodige aandacht en er werd zelfs een wollenstoffenfabriek in werking ingericht. De tentoonstelling bestond verder uit hallen met machines, nijverheidsproducten en kunstnijverheidsproducten, een kunstzaal, een afdeling toerisme en een attractiepark. Het totale complex was ontworpen door [[Jan van der Valk]], die zich hiervoor liet inspireren door Venetië. Deze stad had ook al model gestaan voor de [[Tentoonstelling Stad Tilburg 1809-1909]]. De programmabrochure meldde dat het vooral geen saai evenement mocht worden met de letterlijke woorden: ‘Wie de Brabanders kent, weet wel dat het stoere werkers zijn, doch dat zij ook heel aardig de bloemetjes buiten kunnen zetten.’ De tentoonstelling werd misschien om die reden ook door Tilburgers massaal bezocht.
 +
 
 +
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 21 jul 2013 om 21:04

Bij het 125-jarig bestaan van de stad Tilburg werd van 28 juni tot en met 31 juli 1934 een internationale tentoonstelling voor handel en industrie georganiseerd. Dit festijn vond plaats op de kruising van de Enschotsestraat en de Ringbaan-Oost. Op de tentoonstelling konden bedrijven hun handel, diensten en producten presenteren, waarbij er uiteraard veel ruimte was voor de Tilburgse nijverheid. Vooral de textielindustrie kreeg in de crisistijd de nodige aandacht en er werd zelfs een wollenstoffenfabriek in werking ingericht. De tentoonstelling bestond verder uit hallen met machines, nijverheidsproducten en kunstnijverheidsproducten, een kunstzaal, een afdeling toerisme en een attractiepark. Het totale complex was ontworpen door Jan van der Valk, die zich hiervoor liet inspireren door Venetië. Deze stad had ook al model gestaan voor de Tentoonstelling Stad Tilburg 1809-1909. De programmabrochure meldde dat het vooral geen saai evenement mocht worden met de letterlijke woorden: ‘Wie de Brabanders kent, weet wel dat het stoere werkers zijn, doch dat zij ook heel aardig de bloemetjes buiten kunnen zetten.’ De tentoonstelling werd misschien om die reden ook door Tilburgers massaal bezocht.