Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

TalentSquare

TalentSquare Tilburg is een studentencomplex aan de Hart van Brabantlaan in het Tilburgse Spoorzonegebied. Het complex uit 2013 moet een knooppunt zijn van kennis, kunde en mogelijkheden voor (buitenlandse) studenten en kenniswerkers in Tilburg. Naast de 450 studio’s en 250 kamers zijn er ook werkruimtes en horecagelegenheden.

Met name de koppeling met het buitenland is opvallend aan dit project. TalentSquare richt zich op de groeiende stroom internationale studenten en expats dat in Tilburg voor een bepaalde tijd een opleiding volgt of werkt. Om deze stroom te faciliteren is het van belang om goede, veilige en betaalbare woningen te hebben.

TalentSquare bestaat uit vier blokken van verschillende omvang, met onder meer een hoge toren met 13 verdiepingen en een lagere toren met 10 verdiepingen. In het midden ligt een plein dat dient als ontmoetingsplek voor alle bewoners. Het project is een nauwe samenwerking tussen TBV Wonen , Cardan, de Universiteit van Tilburg, SSH en Van de Ven.

Externe link

Website van TalentSquare