Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

TOP week

BalkTiu.jpg

Tilburg Orientation Program

TOP staat voor Tilburg Orientation Program: het jaarlijkse introductieprogramma voor nieuwe studenten aan de Tilburgse hoger onderwijsinstellingen, waaronder Tilburg University, Fontys Hogescholen en Avans Hogeschool. Tot 2012 – toen internationalisering nog niet zo’n vlucht had genomen - stond de jaarlijkse introductie bekend onder de naam TIK-week. Onder die naam vond de introductie 31 jaar lang plaats. De waardering ervoor is steevast hoog.

Introductiedagen eind augustus

In 2017 namen ruim 3.000 aankomende studenten deel aan het programma, het hoogste aantal ooit. De TOP week wordt georganiseerd door studenten, die met honderden vrijwilligers (oud-deelnemers) de eerstejaars een vijfdaags programma voorschotelen, meestal in de laatste week van augustus. In die week leren studenten elkaar kennen, de opleidingen en de stad.

Activiteiten

Beproefde onderdelen zijn het introductiefeest, de spellendag in het Leijpark, een tour langs culturele, culinaire en sportieve instellingen, een feest in poppodium 013, de biercantus en – meer recent - een City Game. Het dagelijks bestuur van TOP zorgt met vier commissies voor de organisatie: registratie, acquisitie & financiën, communicatie & media en evenementen. Diverse sponsoren, waaronder de gemeente Tilburg, dragen financieel bij aan het programma. Sinds 2015 is naast de TOP week in augustus ook een TOP Winter Week in januari, vooral bedoeld om nieuwe (internationale) studenten kennis te laten maken met universiteit, stad en land.