Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Studentensport

BalkTiu.jpg

Vanaf het begin

Al vanaf de beginjaren van de Roomsch Katholieke Handelshoogeschool wordt er door studenten gesport. Aanvankelijk gebeurt dat binnen het studentencorps St. Olof waar men doet aan atletiek, voetbal, schermen, waterpolo en boksen, in 1937 gevolgd door indoortrainingen voor hockey, tennis en ruitersport.

Pendragon

Na de Tweede Wereldoorlog werd niet elke student nog automatisch lid werd van Olof en kwam er een overkoepelende studentensportraad onder de naam Pendragon. Pendragon –eerst een vereniging, daarna een stichting - overlegde namens de aangesloten studentensportverenigingen met het in 1962 opgerichte sportcentrum. In 2013 werd de naam van Pendragon veranderd naar FOSST, de Federation Of Student Sports Tilburg.

FOSST

Waar het de taak is van de staf van het sportcentrum om de locatie en alles dat daaraan verbonden is draaiende te houden, is het de taak van FOSST om de sportende studenten te helpen en zo zorgeloos mogelijk te laten sporten. In 2017 zijn 22 studentensportverenigingen bij FOSST aangesloten, met vaak klassieke namen als Spartacus, Tarantula, Parcival, Camelot, Lancelot, Avalon en Merlijn. FOSST vertegenwoordigt hen bij het sportcentrum, maar kan ook bijdragen met (project)subsidies, pr-adviezen en bestuursondersteuning.

Verder behartigt FOSST de belangen van de individuele gebruikers van het sportcentrum. De federatie participeert ook in het landelijk overleg Studenten Sport Nederland en de Tilburgse Sportraad. Het vervullen van bestuurs- en organisatorische functies binnen een sportvereniging of FOSST is voor menig student een leerschool, die van pas komt in de latere loopbaan.