Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Schotse ruit: verschil tussen versies

 
 
(4 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
In 2008 werd op het [[Pieter Vreedeplein]] een wel zeer bijzondere creatie van [[AaBe]] gepresenteerd. Het betrof hier een geweven Schotse ruit, die was verwerkt in twaalfhonderd shawls en acht kilts. Het speciaal voor Tilburg in twee versies ontworpen tartanmotief kreeg de traditionele stadskleuren geel en blauw, een kleurencombinatie die vrij uniek is voor kilts. De presentatie werd begeleid door in deze kilt gehulde danseressen en The [[Dutch Pipes]] and Drums. De aanwezige Brian Wilton van de Scottish Tartan Authority was enthousiast over de creatie. Zo ook Marc-Marie [[Huijbregts]] die de kilt toonde in het tv-programma De Wereld Draait Door. Het initiatief onderstreept nogmaals de band tussen Tilburg en de Schotten, die streden voor de bevrijding van de stad in de Tweede Wereldoorlog. De shawls en kilts zijn op diverse plekken te koop.[[Category:Tilburgs Lexicon]]
+
{{Infobox foto
 +
| afbeelding    = <foto><beeldonline>d21457ee-c215-40d9-9900-7348145e3815</beeldonline></foto>
 +
| onderschrift  =  Parade van Schotse pijpers op de Markt op 29 oktober 1944. Foto Schmidlin, collectie Regionaal Archief Tilburg.
 +
}}
 +
In 2008 werd op het [[Pieter Vreedeplein]] een wel zeer bijzondere creatie van [[AaBe]] gepresenteerd. Het betrof hier een geweven Schotse ruit, die was verwerkt in twaalfhonderd shawls en acht kilts. Het speciaal voor Tilburg in twee versies ontworpen tartanmotief kreeg de traditionele stadskleuren geel en blauw, een kleurencombinatie die vrij uniek is voor kilts. De presentatie werd begeleid door in deze kilt gehulde danseressen en [[The Dutch Pipes and Drums]]. De aanwezige Brian Wilton van de Scottish Tartan Authority was enthousiast over de creatie. Zo ook [[Marc-Marie Huijbregts]] die de kilt toonde in het tv-programma De Wereld Draait Door. Het initiatief onderstreept nogmaals de band tussen Tilburg en de Schotten, die streden voor de bevrijding van de stad in de Tweede Wereldoorlog. De shawls en kilts zijn op diverse plekken te koop.
 +
 
 +
[[Categorie:Textielindustrie]]
 +
[[Categorie:Tweede_Wereldoorlog_Tilburg]]

Huidige versie van 27 jan 2022 om 12:39

Schotse ruit
Parade van Schotse pijpers op de Markt op 29 oktober 1944. Foto Schmidlin, collectie Regionaal Archief Tilburg.

In 2008 werd op het Pieter Vreedeplein een wel zeer bijzondere creatie van AaBe gepresenteerd. Het betrof hier een geweven Schotse ruit, die was verwerkt in twaalfhonderd shawls en acht kilts. Het speciaal voor Tilburg in twee versies ontworpen tartanmotief kreeg de traditionele stadskleuren geel en blauw, een kleurencombinatie die vrij uniek is voor kilts. De presentatie werd begeleid door in deze kilt gehulde danseressen en The Dutch Pipes and Drums. De aanwezige Brian Wilton van de Scottish Tartan Authority was enthousiast over de creatie. Zo ook Marc-Marie Huijbregts die de kilt toonde in het tv-programma De Wereld Draait Door. Het initiatief onderstreept nogmaals de band tussen Tilburg en de Schotten, die streden voor de bevrijding van de stad in de Tweede Wereldoorlog. De shawls en kilts zijn op diverse plekken te koop.